Tilaa ilmainen uutiskirje

Miksi sinun tulee tarkata Jerusalemia

PASUUNA

Miksi sinun tulee tarkata Jerusalemia

Ikuinen Jumala on valinnut Jerusalemin (Johdanto)

"Enkelit valvovat maapallolla muita paikkoja, mutta Jumala valvoo Jerusalemia."

Rabbi Yisrael Ariel esitti lausuman vuoden 2008 Jerusalemin konferenssissa, jossa olin läsnä.

Uskon, että Raamatun linja on osittain sama; Jumala ei puhu yhdestäkään maanpäällisestä kaupungista kuin Jerusalemista. Raamattu ilmoittaa, että Jumalan katse on ollut kiinnittynyt tähän maapalstaan koko ihmiskunnan historian ajan – ja jopa ennen sitä! Lukuisat Raamatun –Vanhan ja Uuden testamentin – merkkitapahtumat toteutuivat tällä pyhällä maaperällä. Jerusalemin historia on ainutlaatuisen rikas ja inspiroiva.

Tb Fi

Innoittavan menneisyytensä lisäksi Jerusalem on ollut myös tuhoisten tragedioiden näyttämö. Vaikka salem merkitsee "rauha" ja Jerusalem merkitsee "rauhan kaupunki”, Jerusalem ei ole kokenut paljonkaan rauhaa! Sen menneisyys ja nykyisyys on verenvuodatuksen ja hävityksen tahraama. Mikään toinen maapallon kaupunki ei ole kärsinyt enemmän. Jumalan on todistanut sen tapahtumat.

Kaikesta huolimatta Jumala rakastaa Jerusalemia suuresti! Jumala rakastaa ennen kaikkea tulevaa Jerusalemia. Vuosisatojen kuluessa Jumala on inspiroinut profeettojensa ja apostoliensa kautta lukuisia profetioita, joista paljastuu tätä tulevaa, erikoislaatuista kaupunkia koskeva kunniakas, mieltämme laajentava Jumalan suunnitelma.

Profetiat kertovat myös kaupunkia kohtaavasta ahdistuksesta, vaikeuksista, ja sodista. Jumala ilmoittaa: "Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille yltympäri, ja myös Juudan kohdalle se on tuleva Jerusalemia piiritettäessä. Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi (kuormakiveksi, Biblia 1776) kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan" (Sak. 12:2–3). Totta, kuormittavat, tuskalliset ongelmat ovat kohdanneet jokaista Jerusalemia hallinnutta valtakuntaa ja kansakuntaa.

Kaupunki on yhä edelleen piikikkäimmän poliittisen ja diplomaattisen dilemman keskipiste; Uskonnollisen ja poliittisen kaunan, terrori-iskujen ja muun väkivallan uutislähde. Se on ydinsodalla ladattu ruutitynnyri! Mikään toinen kaupunki ei ole yhtä suuresti kansainvälisten jännitteiden lataama.

Raamatun profetia osoittaa, että Jerusalemin tapahtumat laukaisevat kolmannen maailmansodan! Tämä uhka yksin on tärkeä syy, miksi tarkata Jerusalemia tarkasti.

Jumalan katse on kiinni Jerusalemissa – ja myös meidän on tarkattava sitä! Jeesus Kristus käskee meitä tarkkaamaan tätä kaupunkia, seuraamaan ihmiskunnan historian huipputapahtumaan, Kristuksen itsensä toiseen tulemiseen viittaavia merkkejä!

Kristuksen paluu johtaa kaikkien aikojen parhaimpiin uutisiin. Verisen historian omaavasta kaupungista tulee rauhan kaupunki!

Lisäksi löytyy syvällisempi, tärkein, hengellinen syy tarkata Jerusalemia.

Jumala valitsi Jerusalemin

Jumala käski muinaista Israelia rakentamaan tabernaakkelin eli telttakankaisen ilmestysmajan liitonarkille, joka edusti Jumalan läsnäoloa kansansa keskuudessa.

Mooses antoi israelilaisille viimeiset ohjeet ennen luvattuun maahan astumista. Hän ilmoitti kansalle, että Jumala asettaisi nimensä yhteen erityiseen paikkaan: Ilmestysmajasta, jossa arkki sijaitsi, tulisi kansakunnan keskus ja keskipiste. "Vaan se paikka, jonka Herra, teidän Jumalanne, valitsee teidän sukukuntienne alueelta ja johon hän asettaa nimensä asuaksensa siellä, se etsikää, ja mene sinne... silloin viekää siihen paikkaan, jonka Herra, teidän Jumalanne, valitsee nimensä asuinsijaksi, kaikki, mitä minä käsken teidän viedä... ja siellä sinun on tehtävä kaikki, mitä minä käsken sinua" (5. Moos. 12:5,11,14).

Kun israelilaiset asuttivat luvatun maan, Jumala sijoitti arkin Siiloon. Kun Israel teki syntiä ja menetti Jumalan siunauksen, arkki siirrettiin Kirjat-Jearimiin sekä sittemmin muualle. Arkki kotiutui lopulta kuningas Daavidin aikana Jerusalemiin. Kun Salomo rakensi Jerusalemin ilmestysmajan tilalle mahtavan Jumalan temppelin, Jumala lausui painokkaasti: "Jerusalemin minä olen valinnut nimeni asuinsijaksi" (2. Aik. 6:6).

Jumala itse valitsi Jerusalemin. Jumala ei valinnut Pariisia, Lontoota eikä New Yorkia – Jumala valitsi Jerusalemin.

Ajattele – Jumala valitsi itselleen kaupungin!

Tämä majesteettinen totuus toistetaan lukuisia kertoja Raamatussa. Kun Salomo kulki harhaan ja Jumala päätti riistää häneltä valtakunnan, Jumala lausui kapinalliselle kuninkaalle: "Kuitenkaan en minä repäise koko valtakuntaa: yhden sukukunnan minä annan sinun pojallesi palvelijani Daavidin tähden ja Jerusalemin tähden, jonka minä olen valinnut" (1. Kun. 11:13). 2. Aik. 12:13 kerrotaan Salomon pojasta Rehabeamista, että "hän hallitsi seitsemäntoista vuotta Jerusalemissa, siinä kaupungissa, jonka Herra oli valinnut kaikista Israelin sukukunnista sijoittaakseen nimensä siihen".

Kuvittelisi olevan maailmanlaajuinen uutinen, kun Jumala valitsee itselleen kaupungin, mutta vain ani harva näyttää kiinnittävän huomiota.

Daavid, Jumalan sydämen mukainen mies (Apt. 13:22), kirjoitti: "Minä iloitsin, kun minulle sanottiin: Menkäämme Herran huoneeseen. Meidän jalkamme saavat seisoa sinun porteissasi, Jerusalem... Toivottakaa rauhaa Jerusalemille, menestykööt ne, jotka sinua rakastavat. Rauha olkoon sinun muuriesi sisällä, olkoon onni sinun linnoissasi" (Ps. 122:1–2, 6–7). Daavid rakasti intohimoisesti Jerusalemia! Jumala kanonisoi Raamattuun Daavidin suurenmoisen asenteeseen.

Toinen psalmi huokaa kaihoisasti: "Jos minä unhotan sinut, Jerusalem, niin unhota sinä minun oikea käteni. Tarttukoon kieleni suuni lakeen, ellen minä sinua muista, ellen pidä Jerusalemia ylimpänä ilonani" (Ps. 137:5–6). Kun ymmärrät, miksi psalmin kirjoittaja asetti Jerusalemin ylimmäksi ilokseen, ymmärrät, miksi kaikkien Raamattuun uskovien pitää tehdä samoin!

Miksi Jerusalem on Jumalalle erittäin tärkeä? Mitä tarkoittaa, että Jumala on valinnut Jerusalemin? Vastaus innostaa, täyttää ilolla sekä toivolla!

Jumalan suunnitelma

Jerusalemilla on ollut jatkuva rooli Jumalan pelastussuunnitelmassa. Jumala on omannut suunnitelman kaupunkia varten aina maailman perustamisesta asti – eikä pelkästään nykyistä näkemäämme kaupunkia varten vaan uudelleenrakennettua Jerusalemia varten.

Kun Jeesus Kristus palaa maan päälle hallitsemaan kuningasten Kuninkaana, hänen valtakuntansa päämaja on maapallolla. "Siihen aikaan sanotaan Jerusalemia Herran valtaistuimeksi, ja kaikki kansat kokoontuvat sinne, Jerusalemiin, Herran nimen tähden eivätkä enää vaella pahan sydämensä paatumuksessa" (Jer. 3:17).

Tämä innoittava profetia toteutuu varsin pian – on lähes aika alkaa iloita! "Iloitkaa Jerusalemin kanssa ja riemuitkaa hänestä kaikki, jotka häntä rakastatte; iloitsemalla iloitkaa hänen kanssaan, te, jotka olette hänen tähtensä surreet" (Jes. 66:10). Kohta kaikki iloitsevat Jerusalemista. Kaupunki tulee omaamaan "runsaasti... kunniaa" (jae 11). Se häikäisee maailman jumalaisella loistollaan! Kohta koko maailma etsii johtajuutta Jerusalemin kaupungista.

"Sillä näin sanoo Herra: Minä ohjaan hänen tykönsä rauhan niinkuin virran ja kansojen kunnian niinkuin tulvajoen. Ja te saatte imeä, kainalossa teitä kannetaan, ja polvilla pitäen teitä hyväillään" (jae 12). Jerusalemista virtaa veren sijasta rauhan virta! Vaikka tämä vaikeuksien täyttämä suurkaupunki on vuodattanut verta suuren osan viimeistä 6000 vuotta, se muuttuu pikaisesti kunniakkaaksi.

"Jerusalem" on innoittava sana. Pelkän nimen pitäisi innostaa ihmisiä! Kaupungin nimi on profetia tulevasta!

"Niinkuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen" (jae 13). Kaupungin vertaansa vailla oleva kärsimyksen aika on lähes ohi. Kohta koko maailma hakee lohdutusta Jerusalemista. Valtava muutos!

Jerusalem on tuhatvuotisessa valtakunnassa koko maailman keskipiste, tuhannen vuoden ajan. Tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen Jerusalemista tulee koko maailmankaikkeuden keskipiste!

'Jerusalem, joka ylhäällä on'

Toinen hämmästyttävä totuus on, että Jumala viittaa monissa raamatunkohdissa nimellä "Jerusalem" seurakuntaansa. Jos olet tämän seurakunnan kastettu jäsen, Jumala kutsuu sinua Jerusalemiksi!

Apostoli Paavali kirjoittaa Gal. 4:25–26: "Sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme." Paavali puhuu Aabrahamin kahdesta pojasta: Haagarista syntyneestä Ismaelista ja Saarasta syntyneestä Iisakista. Haagar edustaa vanhaa liittoa, fyysisen Israelin, orjuuteen syntyneen kansan kanssa solmittua. Saara edustaa uutta liittoa, solmittu hengellisen kansan kanssa, joka on vapaa.

"Jerusalem, joka ylhäällä on" viittaa Jumalan uuden liiton seurakuntaan – joka on hengellinen Israel. Meidän äitimme, seurakunta, on vapaa. Jumalan tosi seurakunnan päämaja on tänä päivänä Jerusalemissa, joka ylhäällä on! Kuvittele! Se on todellinen Jerusalem – josta meidän pitää huolehtia!

Jerusalemin tulee olla Jumalan omille syvästi henkilökohtainen. Kaupunki on oman menneisyytemme ja tulevaisuutemme ruumiillistuma! Se on varsinainen syy Jerusalemin historian ja profetioiden tärkeyteen: Ne viittaavat hengelliseen Jerusalemiin!

Tarvitsemasi visio

Meidän on tarkattava Jerusalemia tiiviisti. Jumala on valinnut Jerusalemin – ja valitsee sen vielä uudelleen. "Ja Herra ottaa Juudan perintöosaksensa pyhässä maassa ja valitsee vielä (taas, Biblia 1776) Jerusalemin" (Sak. 2:12). Tämä valinta ulottuu aina ikuisuuteen – kun kaupunki korvataan uudella Jerusalemilla (Ilm. 21:2). Jumala omaa Jerusalemista ikuisen näkemyksen – mitä emme voi sanoa mistään muusta kaupungista! Kun Jumala valitsee kaupungin, voimme odottaa, että se on ihmisen mielikuvaa huomattavasti hämmästyttävämpi!

Jerusalem on valtava, inspiroiva visio. Itse asiassa se on Raamatun VARSINAINEN visio!

Lukemasi kirja paljastaa, että Jerusalem on Jumalan ikuisen suunnitelman ydin, avain hengellisen tulevaisuutesi – sinun tulevaisuuteesi Jumalan kanssa.

Jumala tahtoo, että pohdimme Jerusalemia, mihin se johtaa meidät, ja millaisen tulevaisuuden omaamme!

Maailma tarvitsee kipeästi Jerusalem-visiota! Se tarvitsee sitä epätoivoisesti kyetäkseen ratkaisemaan ongelmansa ja tehdäkseen todellisia muutoksia, jopa tänä päivänä. Kuitenkin vain pieni ihmisjoukko ymmärtää tänään tämän vision ja suhtautuu siihen vakavasti. Mikseivät edes uskonnolliset piirit puhu tästä sanomasta? Miksei ihmisille opeteta visiota, joka innostaisi meitä kaikkia ja kohottaisi elämämme? Saatana paholainen on kätkenyt Jerusalem-vision maailman ihmisiltä ja pyrkii kaiken tavoin tuhoamaan sen.

Iankaikkinen Jumala on valinnut Jerusalemin on tarvittava syvällinen ymmärrys saatanan voittamiseksi ja Jumalalle uskollisena pysymiseksi. Se on ihmiskunnan innostavin, ylentävin, verraton toivo! Jumalan tahtoo, että sinä opit tuntemaan tänä päivänä vision, jonka avulla jaksat paholaisen hallitsemassa, kauhistuttavassa nykymaailmassa.

Vaadit vision kyetäksesi kohtaamaan edessä olevat vaikeudet. Jos menetät vision, epäonnistut hengellisesti. Jollet käsitä visiota, sinulta puuttuu motivaatio puhdistua ja etsiä Jumalan vanhurskautta. Jollet valitse Jerusalemia, hukut koettelemuksissa. Jollemme kohota visiota yli materiaalisen maailman, emme onnistu milloinkaan Jumalan meitä varten varaamassa työssä.

Jos toisaalta ymmärrät, että Jumala on valinnut Jerusalemin ja ymmärrät totuuden Jumalan lailla, mielesi kohoaa korkeuksiin ja liikuttuu sanoin kuvaamattomasti!

Iankaikkinen Jumala on valinnut Jerusalemin – ja Jumala tahtoo, että myös sinä valitset Jerusalemin. Kristus kehottaa meitä tulemaan täydellisiksi niin kuin taivaallinen Isämme on täydellinen (Matt. 5:48). Jos siis Jumala on valinnut Jerusalemin, myös hänen lastensa, hänen poikiensa, on myös valittava Jerusalem. Oletko sinä valinnut?

Avaintekijä on, että tarkastelemme visiota Jumalan tavoin. Kiinnitä katseesi tähän kaupunkiin Jumalan tavoin. Kun saavutat Jumalan näkemyksen Jerusalemista, omaat elämäsi innoittavimman näyn! Kun näet Jumalan lailla Jerusalemin, ymmärrät koko Raamatun suurimman vision. Elämäsi täyttyy toivolla – samoin kuin Jumalan!

Jatkuu ...