Tilaa ilmainen uutiskirje

Viimeinen ristiretki

PASUUNA

Viimeinen ristiretki

Etelän kuningas (Luku kolme)

Jatkoa: Arvoituksellinen liitto

Ristiretket olivat roomalaiskatolisten ”pyhien” sotien sarja, joiden tarkoituksena oli kaapata Pyhä maa muslimeilta. Ne aiheuttivat osan historian kaikkein verisimmistä taisteluista.

Oletko koskaan ihmetellyt, kuinka katoliset yhdistävät ”pyhän” tappamisen ja Raamatun kiellon ”älä tapa”? Tai kuinka he vuorisaarnan luettuaan johtivat uskonnollisen maailman vuodattamaan verta?

Heitä kutsutaan kristityiksi ristiretkeläisiksi. Nimike on petollinen, sillä he olivat ensisijaisesti katolisia ristiretkeläisiä. Toisilla kristillisillä uskonnoilla on omat ongelmansa, mutta heitä ei pidä syyttää katolisten menneistä–ja tulevista–teoista. Esitän seuraavaksi taustatietoa, joka auttaa meitä ymmärtämään asiaa.

Paavi Urbanus II

Vuonna 622 jKr. katoliset lähtivät ristiretkelle persialaisia ja juutalaisia vastaan, mutta heidät voitettiin. Taistossa kuoli noin 60 000 katolista ja 35 000 joutui vangiksi. Jerusalemin kukistuminen järkytti ja katolista maailmaa, sai sen vaikeroimaan.

Juutalaisten rooli sodassa saattoi katoliset katkeriksi ja oli suuri osa antisemitismiä.

Tb Fi

Osa historioitsijoista katsoo tämän ristiretkistä ensimmäiseksi. Tätä paremmin tunnetut ristiretket seurasivat paljon myöhemmin, 11. vuosisadan alun jälkeen.

Paavi Urbanus ii keräsi kokoon julman katolisarmeijan ja saattoi nämä myöhemmät ristiretket alkuun. Hänen ”vanhurskas” armeijansa marssi lähes 5 000 km Pyhää maata valloittamaan.

Tässä otos Terry Jonesin ja Alan Ereiran Crusades, Ristiretkiläisiä-kirjasta, josta tehtiin bbc-televisiosarja: ”Kokoamalla armeijan ristin merkin alle paavi ulotti kirkon kaavun kaikkien kristittyjen ylle. Tämä idea oli vallankumouksellisen paaviuden sydänasia; yksittäisten yhteisöjen ja erillisten, hiljaisten kirkkojen sijaan tuli olla yksi, kaikkien yli ulottuva kirkko, yhden, kaikkia hallitsevan paavin alaisuudessa. Ristiretken oli määrä ilmaista tätä käsitettä ja toimia sen välikappaleena” (oma painotukseni).

He ilmaisevat paaviuden keskeisen konseptin. Paavit halusivat hallita kaikkia kristilliseksi kutsuttuja kirkkokuntia. Pyhän Rooman valtakunnan kautta he pyrkivät hallitsemaan kerta toisensa jälkeen maailmaa. He ovat onnistuneet jo kuusi kertaa, ja onnistuvat Raamatun profetian mukaisesti kohta viimeisen kerran. (Tilaa ilmaiskirjamme Saksa ja pyhä Rooman valtakunta.)

Profetian mukaan protestanttikirkot tullaan palauttamaan takaisin katolisen kirkon yhteyteen (Jesajan kirja luku 47). Tämä saavutetaan suurimmalta osin verilöylyn kautta. Muista, että halu hallita kaikkea kristillisyyttä on ”vallankumouksellisen paaviuden sydänasia”. Tämä tarkoittaa, että kyseinen filosofia on motivoinut katolista kirkkoa jo lähes 2 000 vuoden ajan. Se uskoo edelleen väkivaltaisten, veristen ristiretkeläisten vanhurskauteen. Onko kirkko tehnyt koskaan todellista parannusta tästä tuomitusta historiastaan? Se ei ole, parhaimmillaan se on pyrkinyt viime aikoina esittämään epämääräisiä anteeksipyyntöjä.

Historia todistaa katolisen kirkon yhdeksi kaikkien aikojen militaristisimmista instituutioista. Se ei usko demokraattiseen filosofiaan. Sen tapana on ollut rutiinisti ”käännyttää” ihmisiä miekan kautta, ja silti maailma vaikuttaa haluttomalta pitämään sitä vastuullisena tekemiinsä sotarikoksiin.

Nykyhistorioitsijat ovat osoittaneet, kuinka Vatikaani työskenteli läheisesti natsien kanssa. Useimmat johtavat natsit pakenivat toisen maailmansodan jälkeen katolisen kirkon avulla, mikä on historiallisesti vakuuttavasti dokumentoitu, eikä kenenkään ei tarvitse epäillä asiaa. (Lue Mark Aaronsin ja John Loftuksen The Unholy Trinity, saatavilla kirjakaupoista.)

Eikö tämä rikollinen toiminta ilmaise katolisten olevan syvällisesti osallisia natsisotakoneen toimintaan? Asian ymmärtämiseksi ei vaadita paljoa!

Älä salli tunteiden tulla tärkeä aiheen tielle, sillä edessämme on entistä pahempia aikoja!

Viimeisestä ristiretkestä muodostuu historian voimallisin inkvisitio. On aika antaa ristiretkeläisten verisen historian varoittaa kaikkia!

Maailma näyttää olevan näistä hirviömäisistä rikoksista tietämätön.

Joneksen ja Ereiran kirja jatkaa: ”Urbanuksen armeija tulisi myös pelastamaan Jerusalemin, hengellisen (ja sen tähden fyysisen) maailmankaikkeuden keskipisteen. Hän toivoi, että kirkko hallitsisi suorasti lunastettua Jerusalemia.”

”Jokaisen taisteluun osallistuvan miehen tulee kantaa ristinmerkkiä ja kaikkein tärkeintä, vannoa, että jatkaa matkaa aina Jerusalemiin asti.”

”Urbanuksen armeijan muodostustapa oli täysin ainutlaatuinen; palkan lisäksi hän tarjosi paratiisia [kuten islamistiterroristit] – kaikkien osanottajien synnit annettaisiin anteeksi. ‘Jokaiselle, joka omistautuu, ei pelkästään kunnian ja rahan takia, vaan jokaiselle, joka matkaa Jerusalemiin vapauttamaan Jumalan kirkon, tämä matka käy katumuksenharjoituksesta.’”

Raamattua lukevalle pitäisi olla selvää, että vain Jumala voi tarjota paratiisia ja antaa synnit anteeksi. Useiden kristittyjen ongelma on sama: he eivät usko eivätkä tottele Raamattua!

Koko maailma, uskonnollinen maailma mukaan lukien, on petetty (Ilm. 12:9 Biblia 1776 viettelijä, King James pettäjä). Ristiretkien kaltaiset valtavat ongelmat jatkuvat, kunnes kohtaamme kasvokkain, että olemme tulleet petetyiksi.

Jones ja Ereira päättävät: ”Väittämällä, että sota/poliittinen toiminta muuttaa henkilön paremmaksi ihmiseksi ja pyyhkii menneet synnit, Urbanus kehitti tavan, jolla jokainen henkilö kykenisi sisäistämään paavin toimintaperiaatteen. Paavin tavoitteen puolesta taisteleminen ei ollut pelkästään vaatimus, vaan teki henkilöstä vanhurskaan. Ideologian turvin saatettiin alkuun poliittinen massatoiminta. Tämän yhden aatteen pohjalta syntyi kokonainen ideologia. Tämän yhden aatteen pohjalta käynnistettiin ristiretket. Urbanus ei ymmärtänyt, mitä oli saanut aikaan”.

Ehkä paavi ei ymmärtänyt, mitä oli tehnyt. Hänen tekonsa aiheutti monta kuvaamattoman julmaa katolisten ja muslimien välistä sotaa.

Varsinainen tragedia on, etteivät maailman ihmiset ymmärrä paavi Urbanuksen tavoin edelleenkään, mitä paavi teki ja mitä katolinen kirkko tekee jatkossa. Kirkon todellinen usko nousee pintaan, kun se nousee valtaan. Tänä päivänä se rakentaa saavuttaakseen pikaisesti tähän mennessä korkeimman omistamansa valta-aseman. Kun ymmärrät kirkon historian, pystyt helposti ennustamaan sen tulevaisuuden–helpommin kuin monen historioitsija. Kun ymmärrämme edelliseen ja lisäämme tietoon Raamatun profetiat, näemme, että maailmaa odottaa karmiva kauhukuva.

Kumpikin osapuoli taistelee

Veri virtasi ristiretkien myötä. Taisteltiin Jumalan nimessä. Muslimit taistelivat valtavalla innolla ristiretkeläisiä vastaan, hekin Jumalan nimessä. Onko järkevää, että Jumala taistelisi kummallakin puolella? vai tuovatko taistelevat osapuolet rakastavalle Jumalalle verisen maineen?

Jerusalem on pyhä paikka molemmille uskonnoille. Katoliset pitävät sitä ”maailmankaikkeuden keskuksena”. He uskovat tulevansa vanhurskaiksi, kun voittavat Jerusalemin, mikä on ollut heidän ideologiansa alusta lähtien, ja on edelleen totta tänään. Heidän tekojensa hedelmät todistavat tämän. Raamattu sanoo: ”Tunnette heidät heidän hedelmistään” (Matt. 7:20). He uskovat saavuttavansa uskonnollisen päämääränsä sodan kautta.

”Seuraavana aamuna ristiretkeläiset palasivat Al-Aqsa moskeijaan ja tappoivat jokaisen siellä suojassa olleen muslimin. Emme tunne tarkkaa kuolleitten lukumäärää; muslimikronikoitsija raportoi uhrien lukumääräksi 70 000. Yksi ristiretkeläisistä raportoi kahlanneensa veressä ja ruumiissa, jotka ulottuivat polveen saakka” (ibid.). Tämä on ainoastaan yksi monista tapahtumista. Moni on todistanut kuvasta kyseisestä moskeijasta.

Kuinka moni muslimi muistaa historian moskeijan polveen ulottuvasta muslimiverestä? Tekeekö moinen hirmutyö katolisista vanhurskaita! Ansaitseeko muslimilapsia ristiretkellä polttava sotilas itselleen ikuisen kirkkauden! Järkeileekö kukaan vakaajärkinen moisella tavalla?

”Tappamisen ei tarvitse olla välttämättä synti, sanoo paavi. Asia riippuu, kenenkä tapat. Jos tapat Kristuksen vihollisia, tappaminen ei vaadi katumuksenharjoitusta–se on varsinaista katumuksenharjoitusta. Pyhä teurastus voi olla yhtä tehokas jumalanpalveluksen muoto kuin rukous, paastoaminen tai pyhiinvaellus.”

Paavi lausui: ”Esitämme, että osallistut sotaan, joka sisältää kirkkaan marttyyrin palkkion, ja nykyisen ja ikuisen kirkkauden arvoaseman.”

”Paavi esitti myös, kuinka tärkeää oli pelastaa Jerusalem vääräuskoisilta. Hän näyttää ehdottaneen, että ’pelastaminen’ tarkoittaa ’itselle valloittamista’” (ibid.).

Paavi lisäsi: ”Lähtekää pyhän hautakammion tielle, pelastakaa sen maa hirmuiselta rodulta, hallitkaa sitä itse.”

Jerusalemin muslimi- ja juutalaisasukkaat teurastettiin kuin siat. Tämä tapahtui prosessin aikana oletettavasti entistä vanhurskaimmiksi muuttuneiden katolisten toimesta.

Olivatko murhaajat tosi kristittyjä? Tosi kristitty on ihminen, joka seuraa Kristusta. Evankeliumista luemme, että Kristus käskee meitä rakastamaan vihollisiamme ja jopa kuolemaan heidän puolestaan–ei tappamaan heitä!

Moiset hirmuverilöylyt elävät edelleen monen muslimin mielessä.

Moisten muistojen takia arabit sekä juutalaiset ovat historian kuluessa teurastaneen samalla tapaa katolisia–uskonnon nimissä.

Kuningas Pietarin ristiretki

Kuningas Pietari lähti ristiretkelle katolisten kolmannen ristiretken aikana valloittamalta, Välimeressä sijaitsevalta pieneltä Kypros-saarelta. Steven Runciman kirjoittaa kuningas Pietarin ristiretkistä kirjassa A History of the Crusades, Ristiretkien historia seuraavasti: ”Kuningas Pietari saapui Rodokselle kuun alussa, ja kuun 25. päivänä koko Kyproksen laivasto seilasi satamaan. Nähtiin kaikkiaan 108 alusta, mukana kaleerit, rahtilaivat, kauppalaivat sekä keveät jollat. Venetsialaiset kaleerit ja sairaala-alukset mukaan lukien armada koostui 165 aluksesta. Alukset olivat runsaine ratsuineen ja aseineen täysin miehitettyjä ja varustettuja. Ei sitten kolmannen ristiretken ollut nähty saman vertaisia pyhään sotaan lähteviä retkikuntia…”

”Perjantai-ilta koki raivoisan muslimien vastahyökkäyksen kristittyjen innoissaan polttaman eteläisen portin kautta. Taistelu voitettiin ja lauantai iltapäivään mennessä koko Aleksandria oli ristiretkeläisten käsissä.”

”Voittoa juhlittiin ennennäkemättömällä julmuudella. Kaksi ja puoli vuosisataa ei ollut opettanut ristiretkeläisille mitään ihmisyydestä. Ainoastaan Jeru­salemin vuoden 1099 ja Konstantinopolin vuoden 1204 verilöylyt olivat näitä pahempia. Muslimit eivät olleet toimineet yhtä raivokkaasti Antiokiassa ja Akkossa. Aleks­andrian rikkaudet osoittautuivat ilmiömäisiksi; voittajat hullaantuivat todetessaan saaliin. He eivät säästäneet ketään. Paikalliset kristityt ja juutalaiset kärsivät muslimien lailla; jopa kaupunkiin asettuneet eurooppalaiset kauppiaat joutuivat toteamaan tehtaittensa ja varastojensa rosvouksen. Moskeijat ja haudat ryöstettiin, ornamentit omittiin tai tuhottiin, kirkot ryövättiin. Urhea, rampa koptilaisnainen onnistui pelastamaan osan lahkonsa rikkauksista, mutta vain henkilökohtaisen omaisuutensa menetyksen hinnalla. Taloihin tunkeuduttiin ja ne talouksien asukit, jotka eivät heti paikalla ojentaneet omaisuuttaan, tapettiin perheineen. Noin 5 000 vankia, kristittyä, juutalaista ja muslimia otettiin tai myytiin vangiksi. Pitkä hevosten, aasien ja kamelien kulkue kantoi saalista satamalaivoihin, minkä jälkeen heidät surmattiin. Koko kaupunki löyhkäsi ihmis- ja eläinruumiista.”

Kirjoittaja toteaa: ”Ristiretket olivat paavin työtä.” Ristiretkien filosofia teki katolisesta paavista kaikkien aikojen verisimmän uskonnollisen johtajan!

Silti useimmat sysäävät tämän kauhistuttavan todellisuuden syrjään. Juuri tämän takia kaikkein pahoin katolinen ristiretki on edelleen edessä. Ihmiskunta ei usko totuutta, se ei usko Jumalaa.

Maailman ihmiset unohtavat nopeasti, miksi valtaisa verenvuodatus jatkuu. Katoliset toimittavat näitä kauheita, halveksittavia tekoja koko maailman silmien edessä. Onko kukaan kuullut heidän katuvan maailman edessä?

Löytyy hyvä uutinen: Jeesus Kristus pysäyttää henkilökohtaisesti seuraavan ristiretken! Valitettavasti näin käy vasta pahimman maanpäällisen kärsimyksen jälkeen (Dan. 12:1; Matt. 24:21–22).

Kypros

Useampi kuin yksi ristiretki aloitettiin Kyprokselta. Toistuuko historia? Alkaako viimeinen ristiretki sekin Kyprokselta?

Vaikka Kyproksen pohjoispuolella sijaitseva Turkki on ollut useita vuosia voimallinen Naton jäsen, Saksan johtama Euroopan unioni ei ole kuitenkaan hyväksynyt sitä–vaikka se on pyrkinyt jäseneksi vuodesta 1963, jolloin EU:ssa oli vain kuusi jäsentä!

Kypros liittyi EU:n jäseneksi vuonna 2004.

Miksi EU hylkii Turkkia? Johtuuko se siitä, että Turkki on pääasiallisesti islamilainen maa?

EU:n on profetoitu koostuvan lopulta kymmenestä katolisuuden dominoivasta valtiosta tai valtioryhmästä. EU:ta kutsutaan jo Pyhäksi Rooman valtakunnaksi. Se on ollut perinteisesti muslimien vihollinen.

Miksi EU haluaa pikkuruisen Kyproksen liittyvän jäsenmaaksi? Ajatteleeko EU Kyprosta jo tukikohtana, josta käsin se kykenee suojelemaan Jerusalemin intressejään?

Voit olla varma, että EU suunnittelee, kuinka suojella pyhiä paikkoja Jerusalemissa ja sen ympäristössä. Eurooppa on ajatellut tällä tapaa jo lähes 2 000 vuoden ajan!

Kyproksen saari siirtyy nyt kohti yhdistymistä, mutta kun Kypros hyväksyttiin EU:n jäseneksi, osa pelkäsi Kreikan ja Turkin välistä sotaa, jotka vaikuttavat saaren asioihin. Kun Kreikasta tuli vuonna 1981 EU:n kymmenes jäsenmaa, Venäjä myi ammuksia Kreikalle, jonka aikomus oli painostaa Turkkia yhtymään heihin.

Cristopher Lockwood, diplomaattinen Nikosian kirjeenvaihtaja, kirjoitti Daily Telegraph -lehdessä 30. maaliskuuta 1998 seuraavasti: ”EU on taktikoinut itsensä asemaan, jossa sen täytyy ehkä piankin hyväksyä poveensa katkerasti jakautunut, väkivaltaan ja jopa sotaan taipuvainen saari.”

”Se on myrkyttänyt suhteensa Turkkiin, tähdelliseen Naton liittolaiseen, mikä on tehnyt ratkaisun Kyproksen ongelmaan löytymisen vaikeammaksi kuin koskaan aikaisemmin…”

Miksi Eurooppa vaaransi vakavan ongelman syntymisen, jopa sodankäynnin, tämän pikkuruisen saaren tähden?

Edes EU:ta rakentaneet eivät ymmärrä täysin tapahtunutta. Tapahtumien takana vaikuttaa henkivoima, jota maailma ei kykene näkemään.

”Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan? Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta” (Ilm. 13:3–5).

Jos maailman ihmiset yrittävät tosissaan ymmärtää Euroopan tapahtumia, he tulevat vapisemaan pelosta.

Onko suurella pahalla henkiolennolla, saatanalla paholaisella, suunnitelma Kyprosta varten? Lähteekö viimeinen ristiretki Lähi-itään suunnitellusti Kyprokselta käsin? Tämä paha henkiolento tuntee Raamatun profetiat ja tietää, mitä odottaa tulevaisuudelta.

Peto saa olla vallassa 3½ vuotta, minkä jälkeen Kristus tuhoaa tämän pahan valtakunnan ikuisesti! Olemme parhaillaan astumassa kaikkien aikojen pahimmalle aikakaudelle, mikä samaan aikaan saattaa meille kaikkien aikojen parhaimman mahdollisen uutisen!

Viimeinen ristiretki profetoitu

Yksi Jordanin pääturistikohteista on ristiretkeläisten linna. Katoliset rakensivat suurimman osan linnoista muslimien vastaista sotaa varten sekä kyetäkseen kontrolloimaan Jerusalemia. Nämä linnat ovat vakava muistutus verisestä menneisyydestä–ja jopa verisemmästä tulevaisuudesta!

Jerusalem on nyt Juutalaisten hallussa, mutta ei enää kauan. Sekä muslimeilla että katolisilla on oma suunnitelmansa Jerusalemille. Nämä kaksi suurta mahtia tulevat iskemään vielä kerran yhteen–ne tulevat taistelemaan vastakkain viimeisellä ristiretkellä Jerusalemista!

Iranin vuoden 1997 suuren sotaharjoituksen koodinimi oli ”tie Jeru­sa­lemiin”. Sotaharjoitukseen osallistui 150,000–500,000 sotilasta.

Löytyykö provosoivampaa toimintaa? Iran mainosti toimillaan koko maailmalle strategiaansa.

Vuonna 2010 silloinen presidentti Ahmadinejad painotti al-Quds, eli Jerusalem-päiväjuhlan globaalista merkitystä–se on Iranin vuotuinen osoitus tuesta palestiinalaisten päämäärälle, ”Jerusalemin vapautukselle”. Meir Amit intelligenssi- ja terrorismi-informaatiokeskus raportoi: ”Ahmadinejadin mukaan Jerusalemin asia ei rajoittunut pelkästään yhteen maantieteelliseen alueeseen; se ei ollut ainoastaan palestiinalaisten asia vaan itse asiassa ‘jopa islamia suurempi asia’”.

Harvat ymmärtävät tämänkaltaista muslimien intohimoa Jerusalemia ja sen pyhiä paikkoja kohtaan! Senkaltainen kiihko saa aikaan sodan!

Iran tulee epäilemättä johtamaan Etelän kuningasta. Tämä mahti tulee koostumaan radikaalista islamistisesta liikkeestä. Iran työskentelee kuumeisesti johtaakseen tätä radikaalista militanttia uskontoa.

Iran on tuhonnut käytännöllisesti yksin rauhanprosessin, ja silti maailma puhuu edelleen rauhasta. Iran ja radikaalinen islamismi eivät tahto rauhaa, eivätkä sanat pidätä heitä.

Joseph de Courcy kirjoittaa Islamic Affairs Analyst -julkaisussa: ”Lukijakunnalla ei pitäisi olla minkäänlaista epäilystä asiasta: Iranin tukema Bahrainin vastainen toiminta, tiivistyvät suhteet Egyptin kanssa, Hizbollahin tukeminen Libanonissa, Khartumin islamilaisten vallankumouksellisten tukeminen ja sen läheisen strategisen allianssi Mos­kovan kanssa. Jokaisella toiminnalla on sama loppupäämäärä: Jerusalemin vapautus sionistien kahleista.

Yhdysvallat on yrittänyt eristää Iranin, mutta lähes mikään toinen valtio ei ole tukenut sitä asiassa. Yritys epäonnistui. Yhdysvallat taistelee Raamatun profetiaa vastaan.

Edesmennyt palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat lausui vuonna 1996: ”Tunnemme ainoastaan yhden sanan: kamppailu, kamppailu. Jihad, jihad, jihad. Kun lopetamme intifadan, kun lopetamme vallankumouksen, siirrymme suurempaan jihadiin tavoitteena itsenäinen Palestiinan valtio pääkaupunkina Jerusalem.”

Jihad on arabien kutsuhuuto pyhään sotaan. He saavuttavat sotansa, mutta sota ei ole pyhä vaan johtaa planeettamme pahimpaan kärsimykseen!

”Mutta lopun ajalla Etelän kuningas iskee yhteen hänen kanssansa. Ja Pohjan kuningas käy tämän kimppuun vaunuilla ja ratsuilla ja monilla laivoilla, hyökkää hänen maihinsa, tulvana leviten niiden ylitse” (Dan. 11:40). Tämä Etelän kuningas koostuu epäilemättä Iranin johtamista voimallisista radikaalimuslimeista, jotka iskevät ja puskevat Lähi-idässä.”

Pian he puskevat, iskevät Pohjan kuninkaaseen, niin kutsuttuun pyhään Rooman valtakuntaan–aikoinaan myös ristiretkeläisten takana olleeseen uskonnolliseen mahtiin. Pusku koskee varmasti Jerusalemia.

Kukaan ei olisi saattanut edes kuvitella 25 vuotta sitten, että Lähi-idästä ja Euroopasta ilmenisi kaksi maailmanvaltaa. Jumala tiesi täsmälleen, mitä tapahtuisi. Jumalaa lukuun ottamatta kukaan toinen ei olisi kyennyt inspiroimaan näitä profetioita. Jok’ikinen kykenee näkemään tänään nämä kaksi mahtia.

Katso, mitä in Euroopassa tapahtuu–on tapahtunut jo vuosia. Paavi Johannes Paavali ii toimi kuumeisesti pyhän Rooman valtakunnan elvyttämiseksi. Hän lausui Espanjassa paavinuransa alkuajoilla 9. marraskuuta 1981: ”Voisi sanoa, ettei Euroopan identiteettiä voida ymmärtää ilman kristillisyyttä, ja juuri täsmällisesti kristillisyydessä löytyy ne yhteiset juuret, jonka pohjalta tämän mantereen sivilisaatio on kehittynyt: Sen kulttuuri, dynaam­isuus, aktiviteetti, kapasiteetti rakentavaan toisiin maanosiin laajeneminen; Maailmassa kaikki, joka tekee siitä loistavan…”

”Löytäkää itsenne jälleen. Ole oma itsesi. Löydä alkuperäsi, elvytä juuresi. Palaa autenttisten arvojen pariin, niiden, jotka tekivät historiastasi loistokkaan ja läsnäolosi muita maanosia hyödyttäväksi.”

Paavi Benedictus xvi toisti saman viestin kerta toisensa jälkeen: Löydä alkuperäsi, elvytä juuresi. Esimerkiksi syntymämaassaan Baijerissa syyskuussa 2006 vieraillessaan hän antoi Christian Science Monitorissa seuraavan viestin: ”Euroopan tulee arvioida uudelleen teesiä, jonka mukaan sekularismi ja taloudellinen edistys kulkevat käsi kädessä” (15. syyskuuta 2006). Hän kehotti eurooppalaisia hylkäämään sekularismin ja vastaanottamaan uskonnon.

Aikaisemmin, saman vuoden maaliskuussa, EU:n suurin ja vaikutusvaltaisin konservatiivinen Euroopan kansanpuolue -ryhmä sponsoroi Roomassa konferenssin, jossa paavi Benedictukselle annettiin keskeinen rooli. Paavi lausui poliitikoille: ”Teidän kristillisen perinnön kannatuksenne voi auttaa merkittävästi Euroopassa nykyisin laajalle levinneen kulttuurin kukistamisessa, kulttuurin, joka alentaa [uskonnon] yksityiseksi, subjektiiviseksi elämänalaksi”.

Monet historioitsijat ovat yrittäneet arvioida, kuinka monta viatonta ihmistä tapettiin ”kristilli­syyden” nimessä katolisen kirkon ja pyhän Rooman valtakunnan toimesta. Konservatiivisten arvioiden mukaan luku on 50 miljoonaa! Aivan oikein–50 miljoonaa! Johannes Paavalin viittaaman ”historian” ”alkuperä” ja ”juuret” aiheuttavat vielä monen miljoonan ihmisen kuoleman!

Jumala kuvaa Ilmestyskirjan luvussa 17 suurta kirkkoa elävästi ylenpalttisesti pukeutuneena porttona, jonka vaikutusvallan alaisia valtiot ovat. Jumala näkee asiat niin kuin ne todella ovat! Katsotaan asiaa Jumalan katsontakannalta: ”Ja minä näin sen naisen olevan juovuksissa pyhien verestä ja Jeesuksen todistajain verestä; ja nähdessäni hänet minä suuresti ihmettelin” (Ilm. 17:6). Jumala näkee tämän porton ”juovuksissa” pyhien verestä! Onko Jumalan pyhien veren vuodattaminen ”loistokasta”?

Pyhä Rooman valtakunta tulee iskemään Etelän kuninkaaseen pyörremyrskyn lailla. Tulemmeko näkemään yllätyshyökkäyksen Kyprokselta käsin? Alkaako viimeinen ristiretki Kyprokselta? Pyörremyrsky saapuu paikalle yhtäkkiä. Hyökkäys ei vaikuta tulevan Euroopasta käsin.

Meidän tulee ymmärtää pyhä Rooman valtakuntaa ja ristiretket ymmärtääksemme katolisten kiihkon koskien Jerusalemia. Heillä on pitkä verinen historia Jerusalemin takia.

Huomaa, mikä heidän ensimmäinen tekonsa on heidän voitettuaan. ”Hän hyökkää myös Ihanaan maahan, ja monta kaatuu. Mutta hänen kädestänsä pelastuvat nämä: Edom ja Mooab ja ammonilaisten pääosa” (Dan. 11:41). Hepreankielinen alkuteksti antaa ymmärtää, että hän ”astuu” (engl. enter) Ihanaan tai Pyhään maahan rauhallisesti–ei pakolla.

Vaikuttaa siltä, että juutalaiset kutsuvat heidät rauhanpuolustajiksi. Toimi johtaa kuitenkin suureen petolliseen ristikkäiseen toimintaan, kuten Hesekielin luku 23 profetoi. (Tilaa ilmaisjulkaisumme Hesekiel: lopunajan profeetta sekä Hoosea–pyörremyrsky saapuu.)

Juutalaisten pitäisi muistaa ristiretkeläisten väkivaltainen historia ja verenvuodatus, mikä saattaisi estää vihollistaan Jerusalemiin kutsumisen.

”Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; Egyptin maa ei ole säästyvä. Hän valtaa kulta- ja hopea-aarteet ja kaikki Egyptin kalleudet, ja liibyalaiset ja etiopialaiset liittyvät häntä seuraamaan.” (Dan. 11:42–43). Tämä suuri valta valloittaa myös muita maita.

Jae sanoo, ettei Egypti säästy. Egypti oli yli kahden vuosikymmenen ajan Lähi-idän maltillisin valtio. Iran puski Egyptin leirinsä suuntaan jo presidentti Mubarakin valtakaudella, koska Egyptin hallitus pelkäsi terrorismia sekä sen omia radikaalimuslimeja. Kun Mubarak oli siirretty syrjään, Iran saavutti Egyptissä pikaisesti vaikutusvallan. Olemme saaneet todeta tämän omin silmin aivan Jumalan profetian mukaisesti!

Hyvä uutinen

Tässä kohtaa profetiaa pyhää Rooman valtakuntaa kohtaa katastrofi: ”Mutta sanomat idästä ja pohjoisesta säikähdyttävät häntä, ja hän lähtee täynnä kiukkua hävittämään monia ja vihkimään heitä tuhon omiksi” (Dan 11:44). Venäläiset ja kiinalaiset valmistelevat sotaa Eurooppaa vastaan. Eurooppalaiset käsittävät tämän ja iskevät ensin, mutta heidät voitetaan.

”Hän pystyttää hovitelttansa meren ja pyhäkön ihanan vuoren välille (oikeammin, merten väliin ihanalle pyhälle vuorelle). Mutta hänen loppunsa tulee, eikä häntä kukaan auta” (jae 45). Huomaa, että uskonnollinen johtaja siirtää päämajansa Jerusalemiin–ei pelkästään suojelutarkoituksessa, koska voisi muuttaa turvallisempiin maihin. Toimi tapahtuu uskonnon takia, uskon osoituksena. Tämän uskonnollisen johtajan mielessä Jerusalem on pyhin paikka maan päällä – ”maailmankaikkeuden keskipaikka”. Hänen loppunsa on häpeällinen, kukaan ei auta häntä.

Danielin kirjan lukujen 11 ja 12 välillä ei pitäisi olla kappalejakoa. Kertomus jatkuu kuvaten, kuinka tämä uskonnollinen sota käynnistää kolmannen maailmansodan– ydinsodan.

”Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat. (Dan. 12:1). Tulee ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut aikaisemmin. Jumala lupaa suojella omiaan fyysisesti, muuten he menehtyisivät ydinpainajaisessa.

Vaikka uutinen on huono, se johtaa maailman parhaimpaan uutiseen! ”Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää” (jae 11). Jokapäiväinen uhri viittaa Jumalan työhön. Jumalan työ tullaan poistamaan–viemään pois, kun Jumala saattaa omansa turvapaikkaan (Matt. 24:15–16; Luuk. 21:20–21). Näin käy, kun hävityksen kauhistus eli Pohjan kuningas voittaa Yhdysvallat ja Britannian. Näin käydessä Jeesuksen Kristuksen paluu voidaan laskea päivissä. Kristus päättää ”pyhät sodat” ikuisesti.

Jopa lapsi voi ymmärtää, että ”pyhien sotien” hedelmät ovat karvaita! Yhdysvallat ja Britannia eivät voi kieltäytyä kohtaamasta tosiasioita, totuutta. Jumala on lähettänyt voimallisen viestin jo yli 70 vuoden ajan! Maat ovat kuitenkin kieltäytyneet jatkuvasti vastaanottamasta viestiä, minkä vuoksi he joutuvat kärsimään äärimmäisellä tavalla. Lopulta Jumala herättää heidät ja johtaa heidät rauhan, täyden ilon ja yltäkylläisyyden tielle.

Jatkuu: Jumalan valittujen osuutta painotetaan