Tilaa ilmainen uutiskirje

Amerikan pelastaminen – väliaikaisesti

ISTOCK.COM/CACTUSOUP, MELISSA BARREIRO/PASUUNA

Amerikan pelastaminen – väliaikaisesti

Amerikka hyökkäyksen alaisena (Kolmas luku)

Jatkoa: Tahdon palvominen.

Obaman hallintovuosien tuhoisat suuntaukset olivat paljon vaarallisempia kuin mitä useimmat ihmiset tuolloin tajusivat; ihmiset olivat naiiveja ja tietämättömiä uhan laajuudesta. Jopa useimmat republikaanijohtajat eivät tajunneet, että he olivat tekemisissä valtion hallituksen tuhoamaan sitoutuneiden henkilöiden kanssa. Todistimme romahduksen partaalla olevan hallituksen – sekä kansakunnan!

Yhtäkkiä tapahtui muutos, kun Donald J. Trump voitti vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalit radikaalivasemmiston järkyttäneellä ja valtaosan kansakuntaa yllättäneellä vaalituloksella.

Trumpin presidenttiehdokkuutta ivattiin ja ilkuttiin; tiedotusvälineet nimittivät sitä vitsiksi ja pelleilyksi. Mielipidemittauksien mukaan Trump oli vastustajaansa Hillary Clintonia huomattavasti jäljessä, jopa hetki ennen vaaleja. Tapahtui, mitä moni piti mahdottomana. Osoitan lukijalle, että Jumala puuttui asioiden kulkuun ja varmisti Trumpin vaalivoiton.

Kun Donald Trump nousi presidentiksi, hänen presidenttikautensa pysäytti maata tuhoavat voimat väliaikaisesti. Tämä oli poikkeuksellinen tapahtuma.

H. Clinton ilmoitti, että hänen tavoitteenaan oli jatkaa Barack Obaman perintöä. Jos Clintonista olisi tullut presidentti, Obaman presidenttikauden tuhoisa suuntaus olisi jatkunut ja voimistunut. Monet ihmiset – minä mukaan lukien – uskovat, että tämä olisi merkinnyt perustuslaillisen tasavaltamme loppua!

Tahdon osoittaa sinulle, että D. Trumpin presidenttikausi on ennustettu Raamatussa. Pelkästään Trumpin valinta esti entistä pahempia ongelmia kaatamasta kansakuntaamme entistä nopeampaa tahtia – Jumala oli vaalivalinnan takana!

Tahdon osoittaa lisäksi toisen tyrmäävän asian: Jumala profetoi, että D. Trump palaa uudelleen valtaan. Profetia paljastaa, mitä Jumala ajattelee Bidenin presidenttiydestä. Se osoittaa myös, että Trumpin paluun aikaansaannokset tuovat kansakunnalle ainoastaan väliaikaisen vapautuksen.

Aikaisemmat profeetat

Harva ihminen luottaa Raamatun profetioihin. Tarvitsemme niitä kuitenkin kyetäksemme ymmärtämään Amerikan nykytapahtumia.

Vanha testamentti jakautuu kolmeen osaan: laki, profeetat ja kirjoitukset. Profeetat sisältää suuret ja pienet profeetat sekä aikaisemmat profeetat, joihin kuuluvat Joosuan, Tuomarien, 1. ja 2. Samuelin sekä 1. ja 2. Kuningasten kirjat. Näihin kirjoihin on kirjattu laaja katsaus Israelin kansan historiaa – israelilaisten saapuminen luvattuun maahan, kansan jakautuminen Israelin ja Juudan valtakuntaan, ja molempien valtakuntien valloitukseen ja orjuutukseen.

Nykypäivän amerikkalaisen lisäksi kaikki maailman ihmiset voivat oppia maailmantapahtumien todelliset syyt tutkimalla Raamatun profetioita, mukaan lukien aikaisempia profeettoja. Nämä kaikki sisältävät erityisen viestin. Aikaisemmat profeetat käsittelevät enimmäkseen historiaa, mutta niitä kutsutaan hyvästä syystä aikaisemmiksi profeetoiksi, sillä ne ovat profeettojen kirjoittamia ja täynnä lopunajan profetioita.

Tb Fi

Monet uskovat, että aikaisemmat profeetat sisältävät pelkästään historiaa, mikä ei pidä paikkansa, mutta vaikka näin olisikin, kirjojen sisältö olisi silti varsin arvokas. Moni auktoriteetti nimittää historian kaikkein tehokkaimmaksi opettajaksi, mikä on suurelta osin totta. Raamatun historia on opettajista suurin, koska se sisältää Jumalan historiaa.

Jumala tallensi ratkaisevasta syystä ihmeiden kautta juuri nämä itse valitsemansa ihmiskunnan historian tapahtumat. Esitetyt periaatteet koskevat kaikkia ihmisiä. Koska amerikkalaiset ovat israelilaisten suoranaisia jälkeläisiä (kuten todistetaan kirjassa Yhdysvallat ja Britannia profetioissa), esitetty historia on erityinen profetia juuri tälle kansakunnalle.

Suurin osa kirjoihin kirjatusta historiasta on profeetallista. Ehkä kaikkein tärkein esimerkki on kuitenkin se, että muinaisen Israelin kansan uskonnollinen tila määräsi kansakunnan kohtalon. Se profetoi epäsuorasti Israelin ja Juudan nykyisten jälkeläisten kohtalon kansamme toistaessa samat uskonnolliset ongelmat. Historia osoittaa, että jos toistamme esi-isiemme elämäntavat, koemme samat seuraamukset, joko hyvät tai huonot. Tällä tavalla historia profetoi kansakuntien kohtalon – kukoistuksen tai romahduksen!

Aikaisemmat profeetat paljastavat lisäksi vielä enemmän; monia Jumalan suoria profetioita. Nämä ratkaisevat profetiat ovat pääasiassa viimeisiä päiviä, meidän sukupolveamme varten. Niissä viitataan mm. toistuvasti Jeesuksen Kristuksen profetoituun paluuseen. Lisäksi löytyy muita suoria, läpi Raamatun löytyviä, kaksinaisuuden periaatetta noudattavia profetioita, kuten muinainen täyttymys ja myöhäisajan täyttymys sekä esikuva ja täyttymys. 

Käsissämme on tänään aikaisempien profeettojen korvaamaton aineisto, minkä pitäisi intensiivisesti motivoida meitä tutkimaan näitä raamatullisia kirjoja ja oppimaan niistä.

Muinaisen Israelin historiaan sisältyy suuresti nykyisen Amerikan tapahtumia muistuttava jakso.

Kuningas Jerobeam II

Kuningas Daavidin ja kuningas Salomon valtakausien jälkeen Israelin 12 heimosta 10 heimoa erosi Juudasta ja muodosti erillisen kansakunnan, Israelin kuningaskunnan. Heidän ensimmäisen kuninkaansa Jerobeam i innoitti kapinan Daavidin valtaistuinta vastaan, mikä osoittautui katastrofaaliseksi virheeksi. Israel ei omannut enää jatkossa vanhurskasta kuningasta, miksi se kärsi jatkuvia kirouksia, ja noin 200 vuotta myöhemmin valloituksen ja vankeuden.

Tämä historia on kirjattu 2. Kuningasten kirjaan. Huomaa, mitä 2. Kuningasten kirjan 14. luku kirjaa koskien yhtä Israelin viimeisestä kuninkaasta ennen sen tuhoa: "Juudan kuninkaan Amasjan, Jooaan pojan, viidentenätoista hallitusvuotena tuli Jerobeam, Jooaan poika, Israelin kuninkaaksi, ja hän hallitsi Samariassa neljäkymmentä yksi vuotta. Hän teki sitä, mikä on pahaa Herran silmissä; hän ei luopunut mistään Jerobeamin, Nebatin pojan, synneistä, joilla tämä oli saattanut Israelin tekemään syntiä" (jakeet 23–24).

Vaikka kuningas Jerobeam II ei ollut vanhurskas mies vaan teki pahaa ja syyllistyi ensimmäisen Jerobeamin synteihin, on merkittävää, että Raamattu kertoo, että Jumala auttoi Israelin kansakuntaa tämän epävanhurskaan kuninkaan kautta.

Tarkkaa, että Jerobeam II " palautti entiselleen Israelin alueen, siitä, mistä mennään Hamatiin, aina Aromaan mereen saakka, sen sanan mukaan, jonka Herra, Israelin Jumala, oli puhunut palvelijansa, profeetta Joonan kautta..." (jae 25). Joona, kuuluisa varoituksestaan Ninivelle, oli profetoinut tätä ennen, että Israel laajentaisi valtaansa, palauttaisi haltuunsa Syyrialle menetettyjä kaupunkeja ja vaurastuisi. Tämä profetia toteutui Jerobeam II:n aikana. Israelin voima kasvoi suurimmaksi sitten Salomon päivien!

Israelin tila oli edelleen syntinen. Jerobeam II seurasi alkuperäisen Jerobeamin kapinallisia perinteitä. Kansakunta ei kokenut elpymistä israelilaiskansan eikä kuninkaansa parannuksen teon eikä vanhurskauden vuoksi. Miksi Jumala siunasi kansaa suuremmin kuin kahteen vuosisataan?

"Sillä Herra oli nähnyt Israelin ylen katkeran kurjuuden, kuinka kaikki tyynni menehtyivät eikä Israelilla ollut auttajaa" (jae 26). Ferrar Fenton -käännös kuuluu: "Sillä Iankaikkinen sääli Israelin mittaamatonta kurjuutta sekä ulkopuolella että sisäpuolella, kun Israelille ei ollut mitään helpotusta."

Raamattu esittää, että Jumala perusti muinaisaikana Israelin valtakunnan edustamaan itseään. Saatana hyökkäsi kansakuntaa vastaan kaikin mahdollisin tavoin. Historia osoittaa, että eräänä yhdeksännen vuosisadan eKr. hetkenä vihollinen tuhosi kansan lähes täydellisesti – kunnes Jumala puuttui asiaan. Kuinka? Jumala nosti ihmiskuninkaan valtaan pelastamaan kansakunnan väliaikaisesti.

Huomaa jae 27: Herra ei ollut vielä sanonut, että hän oli pyyhkivä Israelin nimen pois taivaan alta, ja niin hän vapautti heidät Jerobeamin, Jooaan pojan, kautta."

Israel oli katkerassa kurjuudessa – häviämäisillään, tuhoutumassa! Israelin nimi pyrittiin pyyhkimään pois – varsin saatanallinen tavoite. Saatana vihaa kaikkea, mitä Jumala edustaa, ja pyrkii tuhoamaan kaikki Jumalan teot. Saatana on pyrkinyt kautta historian "pyyhkimään Israelin nimen pois", poistamaan Jumalan valitun kansan nimen. Lukuisat esimerkit Raamatussa sekä historiassa aina nykypäivään asti vakuuttavat asiasta. Psalmi 83 profetoi merkittävästi, että paholainen innoittaa lopunaikana kansojen liiton, jonka päämääränä on tuhota Israel ja pyyhkiä sen nimen muiston pois!

Jollei Jumala olisi puuttunut asiaan, paholaisen suunnitelma Israelin nimen pois pyyhkimiseksi olisi toteutunut kyseisen historiallisen jakson aikana! Jumala myönsi kansalle armon aikana, jona Israel ei todellakaan ansainnut armoa. Sen sijaan että Jumala olisi lähettänyt Israelin vankeuteen, hän pelasti sen kuninkaan kautta ja tarjosi sille yhden viimeisen vaurauden kauden, ennen kuin se joutuisi tilille synneistään, joita ei ollut koskaan katunut.

Jumala pelasti Israelin – kuningas Jerobeam ii ”käden kautta” (alkuteksti).

Jerobeam sai hallita 41 vuotta Israelin kirouksista, Jerobeamin synneistä ja kansan pahuudesta huolimatta ollen pohjoisen valtakunnan pisimpään hallinnut kuningas. Usea muu kuningas kuoli juonittelun ja petoksen kautta, mutta Jerobeamin valtakausi ei kärsinyt moista väkivaltaa eikä kirouksia. Kansa nautti suhteellisen voimallisesta, vakaasta ja jopa vauraasta ajanjaksosta.

Nousukausi ei johtunut Jerobeamin henkilökohtaisesta suuruudesta eikä johtamistaidosta, vaan koska Jumala sääli Israelin kurjuutta. Jumala päätti, ettei sallisi Israelin nimen pyyhkimistä pois. Jumala pelasti Israelin!

Nousukausi oli kuitenkin pelkästään väliaikainen. Israel ei kiittänyt Jumalaa siunauksistaan eikä tehnyt parannusta Jumalan edessä. Pian Israel valloitettiin ja assyrialaiset veivät kansan vankeuteen.

Kauden profeetallinen historia on erityisen ajankohtainen nykypäivänä. Muista profetian kaksinaisuuden periaate. Historia toistuu.

Profeetallisen Israelin nimi, joka on vaarassa pyyhkiytyä pois, lepää muinaisesta Israelista polveutuvien nykykansakuntien, erityisesti Yhdysvaltain ja Ison-Britannian, yllä.

Kansamme ei ymmärrä Raamattua kuten muinoin. Kansalaisemme eivät ymmärrä lukuisia saatanaa, paholaista, koskevia Raamatun kirjoituksia, jotka osoittavat, että paholainen omaa Amerikan vastaisen agendan, ja että ainoastaan Jumala kykenee suojelemaan meitä.

Nykyajan Jerobeam

"Jerobeam II:n pitkän ja rauhanomaisen valtakauden aikana... Israelin heimo tuudittautui väärään turvallisuuden tunteeseen", selittää helmikuun 1978 Plain Truth -artikkeli. "Kansalliset rajat oli laajennettu maksimiinsa, ja maa paistatteli suhteellisen suuressa runsaudessa ja vauraudessa. Uskonnollinen toiminta ja uskonnolliset seremoniat olivat huipussaan, ja kansa oli alkanut uskoa, että Jumala hymyili heille hyväntahtoisesti.”

"Tämän kansallisen itsetyytyväisyyden tilassa esiin astui profeetta Aamos." Aamoksen materialistista, ylellisyyttä ahmivaa Israelia kohtaan suuntautuvat syytökset näemme mm. Aam. 6:1–6. Hänen sanomansa oli epäsuosittu ja "kohtasi välittömän vastustuksen kansan uskonnollisten ja poliittisten elementtien taholta. Häntä syytettiin jopa salaliitosta ja epälojaalisuudesta kuningashuonetta kohtaan."

Profeetan ja kuninkaan välinen yhteenotto löytyy Aamoksen kirjan luvusta 7. Nämä muinaiset tapahtumat olivat vain esikuva tulevista lopunajan tapahtumista, profeetallisen kaksinaisuuden useasti esiintyvän periaatteen mallin mukaisesti.

2. Kuningasten kirjan 14. luvun profetiassa suuri osa kärsimyksestä aiheutuu kansakunnan sisältä. Antiokhos kannattajineen tuhoaa kansakuntaa sisältäpäin! Israelin nimi pyritään pyyhkimään pois, kunnes Jumala puuttuu asiaan ja pelastaa Israelin väliaikaisesti. Miten? Lopunajan Jerobeamin käden kautta.

Yhdysvallat on merkittävin ja voimallisin muinaisesta Israelista polveutuva kansakunta. Britannia ja Israelin juutalaisvaltio (raamatullinen ja profeetallinen Juuda) tukeutuvat vahvasti Yhdysvaltain supervaltaan. Tämä profetia osoittaa, että Yhdysvaltoja hallitsee nykyajan "Jerobeam".

Kuka on Jerobeam? Kuka on tämä erityinen mies, jonka Aamos profetoi hallitsevan Israelin suurvaltaa aikana, jona Jumala antaisi sille viimeisen profeetallisen varoituksen? (ks. Aam. 7:8–9).

Presidentti Obaman virkakaudella radikaalinen vasemmistovoima eteni kahdeksan vuoden ajan. Jopa republikaanijohtajat antoivat periksi saatuaan kongressin hallintaansa, juuri saatuaan huomattavan vallan pysäyttääkseen presidentin toimet!

Donald Trump on osoittanut olevansa valmis ottamaan kantaa asioihin, joista muut ovat vaienneet. Todistimme melkoisen näyn Trumpin vastustaessa näitä Amerikan vastaisia voimia! Trump innoitti lisäksi muutaman muun johtajan haastamaan radikaaliset vasemmistolaiset ja paljastamaan heidän todellisen värinsä.

Kun vertaamme Donald Trumpin toimia hänen edeltäjänsä toimiin, muutos on silmiinpistävä. Trumpin presidenttikausi hidasti Amerikkaa hajottavan tekijän nopeutta ja voimaa. Trump ei halveksinut perustuslakia, kuten edeltävä presidentti. Hän toimitti monia amerikkalaisperheitä auttaneita veronalennuksia. Hän perui yleisen terveydenhuoltomandaatin ja poisti amerikkalaisia yrityksiä rasittavia säännöksiä. Osakemarkkinat rikkoivat aiemmat ennätykset.

Jumala tahtoi armosta estää kansakunnan tuhon, ja toimitti teon presidentti Trumpin kautta. Ei kuitenkaan siksi, että mies olisi ollut vanhurskas, vaan siksi, että mies omasi rohkeuden ja vakaumuksen taistella.

Trump omaa vahvat suhteet uskonnollisiin johtajiin; hän on puolustanut voimallisesti uskonnollisia ryhmiä. Trump puhuu julkisesti, kuinka hyvä, vahva ja jopa vanhurskas Amerikka on – mikä ei ole valitettavasti, todistettavasti totta. Trump herätti monissa ihmisissä luottamuksen Yhdysvaltain kansakunnan tulevaisuuteen.

Tämä kaikki oli muinaisen Israelin Jerobeam II:n tekojen nykyajan täyttymys "kuninkaan" siunauksella: Väliaikainen elpyminen, osittainen uusi vaurauden jakso, uskonnollisen toiminnan – ei kuitenkaan Raamatun todellisen uskonnon – vilkastuminen. Kyseisenä aikana moni ihminen tuudittautui väärään turvallisuuden tunteen valtaan, ja uskoon, että Jumala oli heidän kanssaan. Johtajan hengellinen luonne oli kuitenkin syvällisen puutteellinen, ja kansan synnit pahenivat entisestään.

On ratkaisevan tärkeää, että ymmärrämme, miksi Jumala saattoi Amerikan nousuun Donald Trumpin presidenttikaudella. Jumala puski saatanan innoittamia, kansakunnan tuhoon tähtääviä voimia vastaan! Jumala paljasti nämä vastustavat voimat, jotta näkisimme ne selvästi.

Donald Trump on nykypäivän kuningas Jerobeam II.

Viimeinen tilaisuus tehdä parannus

Ymmärrä, etteivät nämä profetiat pääty Amerikan jatkuvaan vaurauteen ja rauhaan. Elpyminen on vain väliaikainen, kuten Israelissa Jerobeam II:n aikana.

Jerobeamin valtakauden päätyttyä Assyria tuhosi Israelin valtakunnan (2. Kun. luku 18). Jesajan kirjan luvun 10 ja Habakukin kirjan luvun 1 profetiat kertovat meille, että Israelille käy lopunaikana samoin: Yhdysvallat ja Britannia tuhoutuu Euroopan valtakunnan, Saksan – muinaisten assyrialaisten jälkeläisten – johdolla. Näistä profetioista lisää jatkossa.

Israelin nykyiset kansat ovat hylänneet Jumalan. Ne eivät tunne Raamattua eivätkä vastustajaamme paholaista.

Aamoksen kirjan luvun 7 ja 2. Kuningasten kirjan luvun 14 profetiat paljastavat, miksi Jumala pelastaa Amerikan Jerobeamin kautta. Jumala ei salli Obaman eikä radikaalivasemmiston pyyhkiä pois Israelin nimeä, vaan paljastaa salaliiton, jotta maailma kykenee näkemään totuuden.

Amerikan tilapäinen elpyminen tarjoaa ihmisille tilaisuuden parannuksen tekoon, mutta ikkuna ei pysy avoimena loputtomasti. Loppujen lopuksi koemme seuraamukset Jumalan varoituksen sivuuttamisesta – kuten myöhemmissä luvuissa näemme.

Jerobeam II, joka oli viimeinen Jumalan profeetoilta suoran varoituksen vastaanottanut Israelin kuningas, hylkäsi Jumalan ojennuksen. Hänen valtakauttaan seurasi kuusi pahaa, suurelta osin lyhytikäistä kuningasta – miehiä, jotka nousivat valtaan murhan ja muiden häpeällisten keinojen kautta. Nämä liittoutuivat Syyriaan Assyrian, seuraavan hallitsevan aluevallan, kasvavan uhan takia (aivan kuten Aamos oli ennustanut), mutta joutuivat lopulta sen verotuksen alaiseksi, ja lopulta sen valloittamaksi ja maastaan pois vangiksi.

Amerikkaa odottaa sama painajaismainen kohtalo! Yli sata raamatullista ennustusta varoittaa tästä samasta syntiemme rangaistuksesta.

Jumala tekee Amerikasta jälleen suuren! Raamatun mukaan kuitenkin vasta Jumalan toimittaman kovan korjauksen jälkeen. Jumala antaa varoitukset pelastaakseen ihmiset kovalta kohtalolta. Jumala pitkittää armon aikaa vielä hetken ennen rangaistuksen täytäntöön panoa. Käytä hyväksesi tätä Jumalan tarjoamaa tilaisuutta. Todista Jumalan ilmoitus todeksi, ota varoituksesta vaari, ja hyväksy kohdallesi Jumalan tarjoama suojelus.

Jumala lausuu tästä tulevasta rangaistuksen ajasta Hes. 33:11 puhuessaan: "Sano heille: Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, ei ole minulle mieleen jumalattoman kuolema, vaan se, että jumalaton kääntyy tieltänsä ja elää. Kääntykää, kääntykää pois pahoilta teiltänne; ja minkätähden te kuolisitte, Israelin heimo!"

Asia liikuttaa Jumalaa syvästi! Jumala pelastaa Israelin vain väliaikaisesti, mutta kaipaa sen pysyvää pelastusta! Jumala ei nauti nähdessään ihmisten kärsivän, anoo ihmisiä kuulemaan, huutaa suurella äänellä uskollisen työnsä kautta ja kehottaa ihmisiä tekemään parannuksen synneistään.

Jumala, joka on täynnä armoa ja rakkautta, tahtoo antaa pikaisesti anteeksi ja tarjota suojan. Jumalan anteeksiannon ja suojeluksen saadakseen, amerikkalaisten – ja minkä tahansa rodun tai kansakunnan edustajien – on tehtävä parannus. Meidän on lakattava tekemästä syntiä, lakattava kapinoimasta Jumalan lakia vastaan ja lakattava vastustamasta Jumalaa.

Jatkuu: Valheet ja petos.


YHDYSVALLAT JA BRITANNIA PROFETIOISSA

Länsimaiden ihmiset hämmästyisivät-he mykistyisivät-jos he tietäisivät! Yhdysvaltojen, Britannian, Kanadan, Australaasian ja Etelä- Afrikan hallitukset aloittaisivat valtavat katastrofisuunnitelmat-kun he vain tietäisivät! He saattaisivat ymmärtää, mutta he eivät ole asioista perillä! Miksi näin?