Tilaa ilmainen uutiskirje

Jumalan valittujen osuutta painotetaan

PASUUNA

Jumalan valittujen osuutta painotetaan

Etelän kuningas (Luku neljä)

Jatkoa: Viimeinen ristiretki

Danielin kirjan luku 11 on keskenään sotivien Pohjan ja Eteläisten kuninkaan historiaa ja profetiaa. Ajankohta on ennen Kristuksen ensimmäistä tulemusta jatkuen toiseen tulemukseen saakka. Meidän tulee muistaa, että Danielin kirja kirjattiin lopunaikaa varten (Dan. 12:4,9). Ajankohta keskittyy siis lopunaikaan. Elämme tänään jo erityistä lopun aikakautta, ”viimeistä aikaa” (Dan. 8:19).

Huomaa, kuinka syvästi Jumalan tosi valitut ovat osa, kuinka heidän osuuttaan painotetaan Danielin kirjan luvuissa 11 ja 12.

”Ja liitonrikkojat hän viettelee luopumukseen houkutuksillaan, mutta niitten joukko, jotka tuntevat Jumalansa, pysyy lujana ja tekee tehtävänsä (, Biblia 1776 menestyy, engl. do exploits)” (Dan. 11:32). Englannin sana exploits tarkoittaa sankaritekoja. Tosi valitut ”seisovat vakaana ja ryhtyvät toimeen” (Revised Standard Version).

Tb Fi

Kuusi vuotta käymämme lakikiista Worldwide Church of God -seurakuntaa vastaan oikeudesta painattaa Herbert W. Armstrongin kirjoituksia on esimerkki edellisestä. Philadelphia Church of God, Jumalan Filadelfian seurakunta sai voiton hetkellä, jona voiton mahdollisuus näytti mitättömiltä. Jumala antoi voiton. H. Armstrongin teosten tekijänoikeudet kuuluvat nyt meille. Voit lukea tapahtumasta tilaamalla asiasta kertovan ilmaiskirjamme Habakuk.

”Ja taidolliset kansan seassa opettavat monta, mutta heitä sorretaan miekalla, tulella, vankeudella ja ryöstöllä, jonkun aikaa” (jae 33). Jumalan tosi valitut opettavat monia laodikealaisia (Kristuksen penseää seurakuntaa) sekä maailmaa. Suomeksi käännetty ”opettaa” -sana, (engl. instruct) tarkoittaa mielen kääntämistä havaitsemaan ja ymmärtämään. ”Sana sisältää kyvyn tehdä ero hyvän ja pahan välillä” (Hebrew-Greek Key Word Study Bible).

Ainoastaan Jumala kykenee erottamaan hyvän ja pahan! Kukaan toinen ei pysty tähän! Miljardien ihmisten keskuudessa vain muutama tuhat opettaa Jumalan tosi viestiä. Tämä pikkuruinen ryhmä opettaa monia, mutta ainoastaan pieni määrä alistuu Jumalan tahtoon. Viesti on kuitenkin todistuksena koko maailmalle (Matt. 24:14), mikä tarkoittaa, että Jumala saattaa viestimme kautta ihmiset parannukseen. Kyseessä on vasta ensimmäinen vaihe.

Näemme pienen ihmisryhmän kantamassa Jumalan kokoista viestiä, josta koko maailman tulee ottaa tänään vaari. Valitettavasti valtaosa ei tee kääntymystä ennen Kristuksen paluuta.

Työmme koskee Jumalaa ja Jumalan viestiä. Sama pätee Danielin kirjaan. Koko maailman pitäisi ottaa nyt vaari. On ainoastaan ajan kysymys–koska ihmiset kääntyvät kuulemmaan tämän viestin.

Opetamme monia. Tämä tarkoittaa, että Jumala antaa meille uutta ja vanhaa ilmoitusta, jotta ”saavuttaisimme laajimman mahdollisen yleisön” H. Armstrongin sanoja lainaten. Meidän tulee saavuttaa Jumalan laodikealaiset sekä maailman ihmiset.

”Ja keskellä kaatumista (kompastumista) heille heitä autetaan vähän (King James, Biblia 1776,1992), ja monet liittyvät heihin teeskennellen” (Dan. 11:34). Laodikealaiset ovat kaatuneet/kompastuneet hengellisessä sodassa. Jumala suo heille vähän apua meidän kauttamme, sillä useimmat heistä kieltäytyvät tekemästä parannusta–vaikka osa ”teeskentelee” tekevänsä parannuksen.

Useimmat laodikealaiset olivat meitä vastaan oikeustaistelussa Jumalan ilmoittamasta totuudesta. Moni ryhtyi jopa antikristukseksi taistellen Kristusta ja pcg:tä vastaan. (Tilaa kirjasemme Viimeinen tunti. Kaikki kirjallisuutemme on ilmaista.)

Maailman valtakunnat

Jumalan katsantokanta on sanoin kuvaamattoman mieltä kihelmöivä. Sotivien maailman maiden ja valtakuntien keskellä Jumala painottaa kaikkein eniten tosi valittujaan! Valitut ovat historian ja profetian keskipisteessä.

Näemmekö, kuinka tärkeä pcg:n työ on? Meistä jokainen tarvitsee tämän Jumalan perspektiivin.

Jumala voitti oikeuskanteen puolestamme. Miksi? Me tarvitsemme H. Armstrongin kirjoitukset kyetäksemme opettamaan perustavan osan viestistämme. H. Armstrong ”asetti kaikki kohdalleen” (Matt. 17:10–11) – kaikki Jumalan seurakunnan suuret opit. Ihmiset eivät ymmärrä viestiämme, jolleivat lue ensin H. Armstrongin viestiä.

Danielin kirjan luku 11 kertoo maailman valtakuntien yhteenotosta, mutta valokeila kohdistuu edelleen Jumalan seurakuntaan. Luku kertoo jopa seurakunnan jakautumisesta. Jumala tahtoo omiensa tietävän, kuinka tärkeitä he ovat hänen silmissään. Kukaan ei ohita Jumalan omia.

Keskellä geopoliittista myrskyä Jumala tarjoaa silmiinpistäviä yksityiskohtia seurakunnastaan! ”Ja taidollisista jotkut kompastuvat (sama sana kuin jae 33,34 sortaa), että heidän joukkonsa koeteltaisiin, seulottaisiin ja puhdistettaisiin lopun ajaksi, sillä vielä kestää, ennenkuin määräaika on” (Dan. 11:35). Tässä Jumala osoittaa varoituksensa erityisesti jokapäiväistä uhria suorittaville. Jakeen 33 moni sortuu/kompastuu/kaatuu viittaa laodikealaisiin. Tässä sanotaan, että jotkut kompastuvat. Jopa osa ymmärtäväisistä ja Jumalan työtä tekevistä kompastuu.

Jumala puhuu suorasti lopunajan filadelfialaisille! Daniel puhuu ”määräajasta”, erityisestä ajanjaksosta–meidän ajastamme. Osa kompastuu loppuun asti. Eivätkö kaikki Jumalan seurakunnassa ole saaneet todistaa tämän? Jakeen 35 koetella-sana tarkoittaa metallin kaltaista sulattamista, kiivasta koettelemusta. Vaikka ihmiset liittyvät jäännökseen ja ymmärtävät, he voivat silti kompastua.

Tuleeko meidän kauhistua, kun näemme joidenkin kääntyvän pois? Jumala sanoo, että näin tulee tapahtumaan loppuun asti. Olemme sodassa. Sota vaatii uhreja. Tuleeko sinusta uhri? Näin käy ”lopun ajalla”.

Meille annettu ymmärrys on vaarallista tietoa. Kyseessä on Jumalan omien ikuinen elämä. Jumala paljastaa maailman hätätilan keskellä, että pienen, uskollisen jäännöksen parissa tavataan hengellisiä sotauhreja.

Jumala kertoo omasta seurakunnastaan enemmän yksityiskohtia kuin Etelän kuninkaasta, koska teoillamme on ikuiset seuraamukset.

Tästä kaikesta profetoitiin jo kauan ennen Kristuksen ensimmäistä tulemusta!

Irakin sota vaati uhreja, myös meidän hengellinen sotamme vaatii uhreja. Jos pysymme lähellä Jumalaa, emme kaadu hengellisenä uhrina.

”Mutta sen sijaan hän kunnioittaa linnoitusten jumalaa. Sitä jumalaa, jota hänen isänsä eivät tunteneet, hän kunnioittaa kullalla ja hopealla, kalliilla kivillä ja muilla kalleuksilla” (jae 38). ”Linnoitusten jumalassa” jumala kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Mies palvoo jumalaa, jota hänen hengelliset isänsä eivät tunteneet.

Mutta sen sijaan, Biblia 1776 ”paikallansa”, engl. käännös ”in his estate” tarkoittaa että mies istuu Jumalien Jumalan istuimella. Tämä liittyy 2. Tess. 2:4 profetiaan. Mies asettuu, istuu paikallensa Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala–ei sanoillaan vaan teoillaan! Englanninkielinen Raamatun marginaali sanoo tämä ”estate” -sanan tarkoittavan suomalaisen käännöksen ”sen sijaan” mukaisesti jonkin sijaan (Gesenius’ Lexicon ”hänen paikallaan”). Mies on Kristuksen paikalla, Jumalan pyhäkössä. Kyseinen mies petti Jumalan.

”Linnoitusten jumala” on a demoniarmeija. Saatana ja hänen langenneet enkelinsä heitettiin maan päälle (Ilm. 12:9,12), jossa he pitävät suurempaa vihaa kuin koskaan aikaisemmin, koska he tietävät, että heillä on vain vähän aikaa jäljellä. Jumala heittää heidät pian ulos pimeyteen.

Tämä demoniarmeija taistelee kaikkein eniten Jumalan seurakuntaa–hengellistä Israelia–vastaan. Sitten se hyökkää Israelin valtioiden kimppuun. Nämä demonit saattavat pakanamaat Yhdysvaltoja, Lähi-idän juutalaisia ja Brittiläisiä kansoja vastaan. Tapahtumat kasvavat yhä intensiivisemmäksi, kunnes he tuhoavat valtiomme.

Jumala valitsi valittunsa varottamaan Israelin valtioita. Ihmisten on otettava vaari viestistämme. Ihmisillä on mahdollisuus ottaa vaari joko nyt–tai sitten kaikkien aikojen pahimman rankaisun jälkeen. Jos pyrkimyksemme on saada elää Jumalan valtakunnassa, emme voi paeta viestiä. Jumalan viesti on ihmisten keskuudessa. Useimmat eivät kuitenkaan kuuntele, ennen kuin on liian myöhäistä–fyysisesti.

”Mutta kun se toteutuu–ja katso, se toteutuu–silloin he tulevat tietämään, että heidän keskuudessansa on ollut profeetta” (Hes. 33:33). Ihmiset tietävät lopussa, että heidän keskuudessaan oli Jumalan profeetta, sen jälkeen kun suuri ahdistus alkaa. Ei monta profeettaa–pelkästään yksi profeetta!

Löytyy vain yksi ainoa turvallinen tapa elää. Meidän on omaksuttava Jumalan perspektiivi–kyetä näkemään Jumalan silmin.

”Hän hyökkää myös Ihanaan maahan, ja monta kaatuu. Mutta hänen kädestänsä pelastuvat nämä: Edom ja Mooab ja ammonilaisten pääosa” (Dan. 11:41). Jakeen loppuosa on varsin mielenkiintoinen. Jumala säästää Edomin, Mooabin ja ammonilaisten pääosan, Ammonin lasten esikoiset Biblia 1776, engl. the chief of the children of Ammon–eli Ammonin pojat. Sana chief tai esikoiset, tarkoittaa ”tiettyyn aikaan liittyvä, ensihedelmät” (Gesenius’ Lexicon). Sana viittaa epäilemättä Jumalan omiin, jotka ovat H. Armstrongin vuosien ajan opettaman mukaisesti Jumalan suunnitelman mukaisia korjattavia ensihedelmiä. Nämä ensihedelmät tullaan pelastamaan pedon kädestä.

Ymmärrä asiayhteys! Näimme ensin Danielin kirjan luvussa11, kuinka saatana tuhosi kirjaimellisesti hengellisesti koko Jumalan seurakunnan, monia opettavia muutamaa ymmärtäväistä lukuun ottamatta. Koska saatana ei kykene saavuttamaan hengellisesti tosi valittuja, miksi hän yrittää saada heidät fyysisesti käsiinsä pedon kautta. Jumala suojelee kuitenkin meitä paholaisen, saatanan vihalta. Jumala pelastaa pikkuisen, vahvan pyhäkön.

”Mutta sanomat idästä ja pohjoisesta säikähdyttävät häntä, ja hän lähtee täynnä kiukkua hävittämään monia ja vihkimään heitä tuhon omiksi” (jae 44). Venäjältä ja Kiinasta kiitävä sanoma saa pedon valtakunnan kiirehtimään suunnitelmaansa ”hävittää monia ja vihkiä heitä tuhon omiksi” – tai Companion Bible mukaisesti ”omistaa moni perinpohjaisesti tuhotuksi”.

Muista, että kaikki tapahtuu samassa näyssä. Tapahtumat ovat aikajärjestyksessä, älä anna luvun vaihtumisen häiritä. ”Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat” (Dan. 12:1). Jae kertoo ”siihen aikaan”. Koska? Siihen aikaan, kun Pohjan ja Etelän kuningas iskevät yhteen. Pian tämän yhteenoton tapahduttua Jumalan omat pelastetaan. Sen jälkeen Pohjan kuningas hyökkää Yhdysvaltoihin, Britanniaan ja Israeliin (Hoos. 5:5).

Arkkienkeli Gabriel, joka sanelee edelleen viestiä, viittaa arkkienkeli Miikaeliin, joka seisoo sinun kansasi [oikeammin] ”poikien” suojana. Hän nousee seisomaan Jumalan poikien suojana–kyseessä on sotailmaisu. Hän seisoo aseilla varustautuneena suojelemassa, valmiina taistelemaan, mikä on hänen tehtävänsä. Meitä ei suojella, ellemme tunne Miikaelin roolia.

Suuri arkkienkeli Miikael nousee suojelemaan hengellistä Israelia, Jumalan varsinaisia valittuja, jotka saatetaan turvapaikkaan ahdistuksen aikana, jonka kaltaista ei ole koskaan ennen nähty.

Vain uskollisia ”poikia” suojellaan. Laodikealaiset kapinalliset eivät kunnioittaneet Isäänsä (Mal. 1:6), eikä heitä suojella. Tässä puhutaan Jumalan perheestä. Evankeliumi on–hyvä uutinen tulevasta Jumalan perheestä. Kaikkien maailman ihmisten potentiaali on kuulua Jumalan perheeseen. Kärsimys auttaa koko ihmiskunnan saavuttamaan tämän päämäärän.

Me opetamme monille heidän potentiaalistaan Jumalan perheessä, mikä on heidän ainoa toivonsa toivottomassa maailmassa. Useimmat ihmiset taistelevat tänään henkeäsalpaavaa potentiaaliaan vastaan. Kaikki muuttuu Kristuksen palatessa!

Jumala painottaa ihmiskunnan mieltä värisyttävää potentiaalia valtakuntien ottaessa yhteen. Ihmiset eivät näe vielä potentiaaliaan. Ainoastaan pieni jäännös näkee, ja valmistautuu parhaillaan opettamaan koko maailmaa–miljardeja ihmisiä!

Viestimme tuoma toivo on henkeä salpaava. Jumalan tahto on, että omistamme koko elämämme tämän tuonpuoleisen toivon viestin maailman ihmisille saattamiseksi.

Voimallinen arkkienkeli Miikael on jo noussut suojelemaan Jumalan valittuja. Edessä olevat vaativat ajat vaativat entistä enemmän suojelua. Oletko suojeltavien joukossa?

Jumala suojelee pyhiä, jotka ”saattavat monta vanhurskauteen” (Dan. 12:3). Tämä lausutaan Etelän kuninkaan yhteydessä. Ymmärrämme Jumalan ilmoittaman totuuden, koska saatamme viestin maailmalle. Työmme päämäärä on antaa ihmisille mahdollisuus kääntyä Jumalan puoleen. Ihmiset, jotka eivät käänny, todistavat Jumalan viestin todeksi. He heräävät vihdoin tulevassa suuressa ahdistuksessa ja Herran päivänä. He osaavat tehdä parannuksen viestimme pohjalta. Jumala palkitsee meidät ruhtinaallisesti pyhien joukossa. Tulemme loistamaan tähtien ja taivaanvahvuuden lailla aina ja iankaikkisesti! Tulemme olemaan Kristuksen ainoa morsian.