Tilaa ilmainen uutiskirje

Kaksi hävityksen kauhistusta

PASUUNA

Kaksi hävityksen kauhistusta

Daniel avautuu vihdoin! (Luku Kolme)

Jatkoa: 1150 päivää

Hävityksen kauhistus–on mielestäni Raamatun voimallisin, tuomitsevin ilmaisu! Jumala, kun hän innoittaa tämän mahdollisesti vahvimman Raamatun ilmaisun, tekee sen varmasti hyvästä syystä. Lue, tutki huolellisesti ja varmista, että ymmärrät asian.

Fyysinen hävityksen kauhistus näyttäytyy Jerusalemissa suuren ahdistuksen alussa, aivan kuten seurakunta on aina opettanut. Mutta muista, että löytyy myös hengellinen hävityksen kauhistus, joka on jo asettautunut tänä lopunaikana Jumalan seurakuntaan.

Tb Fi

Näemme hengellisen kauhistuksen hävityksen ympärillämme: 95 prosenttia Jumalan omista on haavoittunut suuresti hengellisesti, jos ei jo kuollut, sen tähden. Jumala antaa selkeät ohjeet, kuinka tulee reagoida: ”Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa–silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille” (Matt. 24:15–16). Jumala käskee, että kun näet tämän kauhistuksen ympäröivän Jerusalemia, juokse siitä pois niin nopeasti kuin pystyt!

Hengellinen Antiokhos

Danielin esittämällä Antiokhoksella on sekä fyysinen että hengellinen täyttymys lopunaikana. ”Ja yhdestä niistä puhkesi esiin sarvi [Antiokhos], alussa vähäpätöinen. Se kasvoi suuresti etelään päin ja itään päin ja Ihanaan maahan päin. Ja se kasvoi taivaan sotajoukkoon asti ja pudotti maahan osan siitä sotajoukosta ja tähdistä ja tallasi niitä” (Dan. 8:9–10).

Revised Standard Version kääntää ilmaisun ”tähtien sotajoukoksi”. Toisin sanoen jae puhuu ihmisistä, joita Jumalan enkelit suojelevat, jos he pysyvät kuuliaisina Jumalalle. Hengellinen Antiokhos on pudottanut osan Jumalan pyhistä varsin vaaralliselle hengelliselle alustalle.

Voit nähdä jakeista 23–24, että jopa fyysisen kauhistuksen ensisijainen tavoite suuressa ahdistuksessa on tuhota Jumalan omat; Jumalan omat ovat aina saatanan pahan voiman maalitaulu.

Jumalan omat ovat myös hengellisen Antiokhoksen–valheellisen Jumalan lopunajan seurakunnan johtajan–maalitaulu. Sekä fyysistä että hengellistä kauhistusta johtaa mies–saatanan kontrolloima mies. Hengellinen kauhistus tuhoaa Jumalan omat hengellisesti; Jae 12 kertoo, että hengellinen Antiokhos heittää totuuden maahan. Hengellinen kauhistus tuhoaa Jumalan omien uskon, rakkauden sekä seurakunnan opit!

Jakeessa 25 puhutaan fyysisestä kauhistuksesta, mutta huomaa, että jakeessa 26 painopiste palaa tapahtumiin seurakunnan sisällä. Jumala tahtoo, että hänen omansa keskittyvät ensisijaisesti hengelliseen kauhistukseen, hengelliseen Antiokhokseen, joka astuu paikalle ennen fyysistä hävityksen kauhistusta, ennen pyhän Rooman valtakunnan lopullista henkiin heräämistä.

Totuus maahan

Palataan muutamaan aikaisempaan jakeeseen ja varmistetaan, että ymmärrämme asian. ”Sitten minä kuulin yhden pyhän puhuvan, ja toinen pyhä sanoi sille, joka puhui: Kuinka pitkää aikaa tarkoittaa näky jokapäiväisestä uhrista ja kauhistavasta rikoksesta: pyhäkön ja sotajoukon alttiiksi antamisesta tallattavaksi?” (Dan. 8:13). Mitä saattaa kauhistuksen? Rikkomus! Rikkomus Jumalan lakia vastaan. Synti saa aikaan mullistavan tuhon Jumalan seurakunnassa.

Meidän on ymmärrettävä, että parhaillaan käynnissä on totaalinen hengellinen raivoisa sota! Useimmat Jumalan omat häviävät tässä sodassa, sillä heidät voittaa hengellinen maahan heittävä ja päälle tallaava hävityksen kauhistus! (jae 10). He ihmiset menettivät uskonsa, koska rikkoivat lakia ja hylkäsivät lakia opettavan Jumalan hallituksen. Kaikki paha tapahtuu rikkomuksen tähden. Tajuammeko, kuinka vaarallinen asia tämä on?

Kyseessä on taistelu, jota meillä ei ole vara hävitä. Silti 95 prosenttia Jumalan omista häviää, eikä puolet virkoa koskaan. Todistamme parhaillaan luultavasti Jumalan seurakunnan historian suurimman lukumäärän hengellisiä uhreja! Katastrofin on oltava varoitus Jumalan valituille. Kauhistus toimii taatun voimallisesti tuhotakseen sinut. Puolellamme taistelee kuitenkin enkeliarmeija, eikä kukaan tallaa meitä maahan, kun pysymme uskollisena Jumalalle, sillä Jumalan enkelit suojelevat meitä.

Hengellinen Antiokhos esiintyy erittäin ylimielisesti. ”Hän ylpeili sotajoukon ruhtinastakin [itse Jeesusta!] vastaan, ja tältä otettiin pois jokapäiväinen uhri, ja hänen pyhäkkönsä paikka kukistettiin” (jae 11). Rikkomuksen tähden mies saa Jumalan omista kostuvan armeijan taistelemaan Jumalaa vastaan! Näin ei tapahdu suuressa ahdistuksessa, jossa he tekevät parannuksen synnistään, kuvattu taistelu on jo toteutunut.

”Myös sotajoukko jokapäiväisen uhrin lisäksi annettiin rikollisesti alttiiksi tuholle. Se sarvi heitti totuuden maahan, ja mitä se teki, siinä se menestyi” (jae 12). Olemmeko jo nähneet tänä lopunaikana, kuinka mies Jumalan seurakunnassa korotti itsensä Jumalan tasolle ja heitti totuuden maahan? Olemme nähneet! Voimmeko sanoa, että kauhistus menestyy tänään totuuden maahan heittämisessä? Tarkkaa kaikkia laodikealais-ryhmiä! King James -käännöksessä Dan. 11:31 ja 12:11 kuuluu ”kauhistus, joka tekee hävityksen”, mikä on varsin tarkka kuvaus, mitä tapahtui Jumalan seurakunnassa.

Olemme nähneet, kuinka saatana pystyi ottamaan pois jokapäiväisen, ja tuhosi Jumalan työn. Lampun siirtäminen ja uuden työn asettaminen vaatii aikaa. Kesti 1150 päivää, ennen kuin Jumalan sai työn alkuun–puhdisti temppelin ja aloitti alusta (Dan. 8:14).

Vain pieni ryhmä vastustaa hengellistä Antiokhosta, taistelee tätä kauhistusta vastaan. Saatana vihaa meitä absoluuttisesti, koska varoitamme maailman ihmisiä tulevasta fyysisestä kauhistuksesta, sekä Jumalan seurakunnassa tänä päivänä toimivasta hengellisestä kauhistuksesta.

Olemmeko absoluuttisen päättäväisiä, että emme ole milloinkaan osallisia Jumalan totuuden maahan heittämiseen? Onko saatana onnistunut heittämään elämässäsi maahan jonkun totuuden?

Tajua, että emme edes ymmärrä, mikä totuus on, ellemme tunne, mitä H. Armstrong opetti. H. Armstrong asetti kaiken kohdalleen. Tiedän, mitä hän opetti minulle, ja mitä Jumala on ilmoittanut siitä lähtien. Koska moni Jumalan oma ei ole pysytellyt lähellä Jumalaa eikä edes muista, mitä H. Armstrong opetti, hengellinen Antiokhos on onnistunut suuresti petoksessaan, vilpissään ja valheissaan.

Mitä oikeuskiistamme käsitteli? Taistelimme Jumalan totuuden maahan heittämistä vastaan! Fyysinen kamppailu heijasti hengellistä sodankäyntiä. Kuka toinen maapallolla olisi valmis taistelemaan Ikuisten aikojen salaisuus -teoksen puolesta? Ainoastaan me! Käymme sotaa totuuden puolesta. Kuka opettaa H. Armstrongin palauttamaa totuutta? Vastuullasi on tutkia ja todistaa Raamatusta yksityiskohtaisesti, kuka opettaa totuutta.

Älä profetoi

Toinen kuvaus sodasta totuuden puolesta kuuluu: ”Älkää saarnatko, saarnaavat he, sellaisista ei pidä saarnata; eikö väisty pois häpäiseminen?” (Miika 2:6). Elämme tänä päivänä jakeen sanomaa! Käymme parhaillaan kuvattua tätä sodankäyntiä: sotaa Jumalan sanoman puolesta.

”Häpeä ei kohdistu meihin”, Revised Standard Version -kääntää ”eikö väisty pois häpäiseminen”, laodikealaiset väittävät tukahduttaessaan totuutta. Jumala jylisee heille, Häpäisy saavuttaa teidät! Sanomaamme lakkauttamaan pyrkivät saatetaan pian suureen häpeään!

Laodikealaiset julistavat teoillaan: Älä profetoi, mitä Jumala käskee. Jumalan vastaväite kuuluu: ”Mutta aikoja sitten on minun kansani asettunut viholliseksi; vaatteiden päältä te kiskotte vaipan niiltä, jotka huoleti kulkevat, jotka sotaa väistävät” (jae 8). Kaikki laodikealaiset taistelevat Jumalaa vastaan! He heittävät totuuden maahan! He rikkovat lakia, koska he hylkäävät Jumalan hallituksen! Siksi Jumala kutsuu heitä vihollisekseen.

Jos olet laodikealainen, tai penseä, olet osa hävityksen kauhistusta!

He omasivat aikoinaan Jumalan profetian, nyt he haluavat pysäyttää sen. Sen sijaan että julistaisivat maailmalle viestiä fyysisestä hävityksen kauhistuksesta, heistä on tullut hengellinen kauhistus! He tuhoavat viestin, jota heidän on määrä julistaa!

Emme voi olla sinisilmäisiä, ketä vastaan taistelemme. Saatana on kahden kauhistuksen takana–fyysisen sekä henkisen. Emme taistele pelkkää miestä vastaan! Taistelemme miehelle voimansa antavaa saatanaa vastaan. Taistelemme myös kaikkia miestä tukevia vastaan–niitäkin vastaan, jotka eivät välttämättä tue täysin asiaa mutta ovat mukana heittämässä totuutta maahan. Hengellinen sotajoukko on hyökännyt heidän kimppuunsa ja haavoittanut heitä suuresti.

Vaikka he katsovat olevansa neutraaleja, he auttavat silti saatanaa.

Hengellinen hävitys

Muista, että Dan. 8:19 puhuu ”viimeisestä vihan ajasta”, joka ei ole Danielin suurimman osan ajasta puhuma loppu, vaan viimeinen loppu sen jälkeen kun Elia asetti kaiken kohdalleen, sen jälkeen kun totuus heitettiin maahan. Tänä aikana herätetään uusi työ sotimaan hengellistä kauhistusta vastaan, tänä aikana myös fyysinen kauhistus nousee pikaisesti esiin, tänä aikana Israelin kansat murtuvat moraalisesti ja hengellisesti.

Tiedät, ettei tänään todistamamme hengellinen hävitys olisi ollut mahdollinen H. Armstrongin Jumalan seurakunnan johdossa toimiessa. Jumala poisti H. Armstrongin tieltä, minkä jälkeen ilmestyi mies, joka istui temppelissä toimien kuin olisi Jumala, mutta heitti Jumalan totuuden maahan! Mikä kauhistus. (H. Armstrongin aikana tiesimme, että 2. Tess. luku 2 koski hävityksen kauhistusta, mutta olimme vain puoliksi oikeassa, sillä se koskee myös hengellistä kauhistusta! Samaan aikaan se paljastaa, miten fyysinen kauhistus toimii.)

Jumala poisti H. Armstrongin tieltä nähdäkseen, kuinka paljon rakastamme totuutta. Jumalan tahto on, että jokainen ihminen kantaa vastuun, taistelee, ettei Jumalan totuutta heitetä maahan! Jumala tahtoo tietää, haluammeko olla todella osa Jumalan sotajoukkoa, joka voittaa saatanan.

”Siihen aikaan nousee Miikael, se suuri enkeliruhtinas, joka seisoo sinun kansasi lasten suojana. Ja se on oleva ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut, hamaan siihen aikaan asti. Mutta siihen aikaan pelastetaan sinun kansasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat” (Dan. 12:1). Jae puhuu suuresta ahdistuksesta, mutta jos tarkastelemme jaetta hengellisesti, elämme jo pahinta maan päällistä kärsimyksen aikaa! Jumalan seurakunta ei ole koskaan kärsinyt moisesta saatanan aiheuttamasta tappiosta!

”Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti” (jae 3). Tämä kaikki on yhteydessä nykyiseen taisteluumme. Jakeen 4 ”tutkivat” tai 1992 “harhailevat” tarkoittaa luopua uskostaan, tai kääntää ihmiset pois Jumalasta. Tämä on hengellinen kauhistus. Saatamme kysyä: Jumala, kuinka voin kääntää ihmisiä vanhurskauteen kun 95 prosenttia omistasi kääntyy pois totuudesta? Jumala vakuuttaa, että löytyy tosi valittuja, jotka kääntävät ihmisiä vanhurskauteen näiden hirmuisten aikojen keskellä. Jumalan katuvat omat joutuvat taistelemaan suuressa ahdistuksessa fyysistä kauhistusta vastaan, ja me joudumme taistelemaan tänään hengellistä kauhistusta vastaan.

Turvapaikka

Suuren ahdistuksen aikana tapahtuu: ”... Siihen on vielä aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa. Ja kun pyhän kansan hajotus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät” (Dan. 12:7).

Kuka taistelee Jumalan puolesta? ”Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan...” (jae 10). Puhdistetaanko ja koetellaanko meitä’? Enemmän kuin koskaan elämässämme! Laodikealaiset eivät hyväksy Jumalan koettelemista eivätkä oikaisua Jumalan hallituksen kautta: ”... mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä; mutta taidolliset ymmärtävät” (jae 10). Oikaisun hyväksyminen osoittaa, että olemme taidollisia, ja että laodikealaiset ​​ovat jumalattomia.

”Ja siitä ajasta, jolloin jokapäiväinen uhri [Jumalan työ] poistetaan ja hävityksen kauhistus asetetaan, on oleva tuhat kaksisataa yhdeksänkymmentä päivää” (jae 11). Näe jakeen kontrasti: Jokapäiväistä toimittava ryhmä poistetaan, toinen jätetään kokemaan fyysinen hävityksen kauhistus. Jae sisältää valtavan viestin: joko teet Jumalan työtä tai joudut suureen ahdistukseen! Jumala saattaa työtään tekevät turvapaikkaan kotkan siivin. He lentävät pois, koska ovat liitäneet huimasti hengellisesti! Koska heitä koeteltiin, puhdistettiin, kirkastettiin, ja koska he voittivat Jumalan seurakunnan sisällä toimineen hävityksen kauhistuksen, he saavat paeta kaikkien aikojen pahinta fyysistä kärsimystä.

Vertaa tätä jokapäiväistä Dan. 8:11–12 jokapäiväiseen. Yksi Jumalan omien Jumalan seurakunnan sisällä oleva ryhmä voitettiin ihmisten rikkomusten tähden. Toinen piti kiinni laista ja hallituksesta, Jumala herätti työnsä uudelleen näiden ihmisten kautta, ja saattoi sen loppuun asti! Ensimmäinen jokapäiväinen tapahtuu useita vuosia ennen suurta ahdistusta, mutta toinen jokapäiväinen otetaan pois vain päiviä ennen suurta ahdistusta, kun Jumalan kansa viedään turvapaikkaan.

Juudeassa

Matteuksen evankeliumin luvusta 24 löytyy rinnakkainen kuvaus. ”Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: Sano meille: milloin se tapahtuu?, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?” (jae 3). Jakeesta käy ilmi tapahtuman ajankohta. Huomaa: ”Ja sentähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee, useimpien rakkaus” (jae 12). Kyse on agape-rakkaudesta, jonka vain Jumalan omat omaavat. Jae kertoo tänä lopunaikana maahan heitetystä totuudesta.

Sitten seuraa profetia: ”Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen, josta on puhuttu profeetta Danielin kautta, seisovan pyhässä paikassa–joka tämän lukee, se tarkatkoon–silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille” (jakeet 15–16).

Muista, että löytyy kaksi kauhistusta–hengellinen ja fyysinen. Kristus puhui suorasti opetuslapsilleen, mutta maailma ei ole koskaan ymmärtänyt Kristuksen opetuslapsille esittämää sanomaa. Kristus puhui näiden profetioiden kautta lisäksi myös koko maailmalle, mikä tarkoittaa, että asia täytyy ymmärtää kahdella tasolla.

Kauhistus seisoo ”pyhässä paikassa”, mikä tarkoittaa hengellisesti Jumalan seurakunnassa–hengellisessä Jerusalemissa (”Jerusalem, joka ylhäällä on... on meidän äitimme” – Gal. 4:26), jonka hengellinen kauhistus on voittanut pahoine henkisotajoukkoineen.

Myös fyysinen armeija on aikeissa ympäröidä Jerusalemin kaupungin (Luuk. 21:20–23). Kaupunkia nimeltään ”pyhäksi paikaksi” sen historian tähden, ja koska Jeesus Kristus tulee hallitsemaan sitä pian aikaisemman suunnitelman mukaisesti. Jumala ”kutsuu olemattomat, ikäänkuin ne olisivat” (Room. 4:17). Esimerkkinä tästä jae, joka uskoo Kristukseen, ”sillä on iankaikkinen elämä” (Joh. 6:47), vaikka tila ei ole vielä toteutunut.

Hoos. 5:5 kertoo, että Efraim (Britannia), Manasse (Yhdysvallat) ja Juuda (Israel) kaatuvat yhdessä. Näissä kansoissa olevien kaikkien Jumalan omien pitää paeta, ei vain ”Juudeassa” olevien.

Jumala tuomitsee Ilm. 3:9 ne, jotka väittävät olevansa hengellisiä juutalaisia, mutta valehtelevat. Ennen suurta ahdistusta pakenevat ovat tosi hengellisiä juutalaisia. Hengellisessä mielessä he ovat Juudeassa. Tämä tarkoittaa, että heissä elää Kristus, ylin hengellinen juutalainen! Heille luvataan suoja suurelta ahdistukselta (jae 10).

Kun tarkastelemme laodikealaisten johtajien ja jäsenten lausumia, toteamme, että he ovat opillisesti sekaannuksen vallassa. He eivät usko Jumalan hallitukseen, koska he ovat hävityksen kauhistuksen maahan tallaamia! Heidät kaikki on valloitettu!

Kun Jumalan hengelliset juutalaiset näkevät kauhistuksen, he poistuvat seurakunnasta ja ”pakenevat vuorille” – Jumalan hengellisille vuorille eli Jumalan Filadelfian seurakuntiin eri puolilla maailmaa, joissa Jumala asuu. Jos he eivät pakene, saatana tuhoaa heidät! Sama pätee molempiin kauhistuksiin. Meidän täytyy paeta todetessamme mainitut kauheat tapahtumat, tai juuri ennen niiden tapahtumista.

Vuori symboloi hallitusta (Dan. 2:44–45; Hes. 28:14). Hengellisesti Jumalan omia käsketään pakenemaan vuorille, eli Jumalan seurakuntiin ympäri maailmaa. Näin Jumalan Filadelfian seurakunnan perustamisesta asti.

Niistä, jotka eivät pakene, tulee laodikealaisia.

Useimmat profetiat ovat kaksinaisia. Myös tällä profetialla näyttää olevan fyysinen ja hengellinen kaksinaisuusperiaate.

Yhdysvallat ja Britannia kohtaavat kuolettavia sisäisiä ongelmia jo ennen suuren ahdistuksen alkamista (Hes. luku 5). On mahdollista, että näiden kahden kansan Jumalan tosi valitut viedään Juudeaan eli Juudaan (nykyiseen Israeliin) juuri ennen ahdistuksen alkua.

Löytyy profetia, jossa Jumalan johtajat ja kannattajat ovat voimallisessa ristiriidassa hallitustensa kanssa, ja heitä käsketään pakenemaan Juudaan (Aam. 7:10–17). Jumala saattaa sallia käskyn turvatakseen osan omiaan ennen turvapaikkaa.

On mahdollista, että tietty määrä Jumalan valittuja elää ja tekee Jumalan työtä Juudassa (Jes. 40:9), ja pakenee sieltä käsin turvapaikkaan, heidän pakonsa toimiessa kaikille Jumalan omille ympäri maailmaa signaalina paeta.

Joka tapauksessa, kun Jerusalemin kaupunki on eurooppalaisarmeijoiden ympäröimä, tämä on merkki kaikille Jumalan omille kaikissa paikoissa paeta.

Hänen pyhäkkönsä paikka

Katsotaan tarkemmin, mitä hengellinen Antiokhos teki. ”Hän ylpeili sotajoukon ruhtinastakin vastaan, ja tältä otettiin pois jokapäiväinen uhri, ja hänen pyhäkkönsä paikka kukistettiin” (Dan. 8:11). Tämä mies otti pois jokapäiväisen, Jumalan työn: 400 tv-asemaa, 8 miljoonaa Plain Truth -tilausta, 200 miljoonan dollarin vuositulot.

Jae kertoo myös, että ”hänen pyhäkkönsä paikka” kukistettiin, ei itse pyhäkkö. Huomaa, että jakeessa 14 varsinainen pyhäkkö asetetaan oikeuteen, eli puhdistetaan. Pyhäkkö viittaa Jumalan omiin, seurakuntaan. Jakeen ”paikka” viittaa fyysiseen paikkaan. Strong’s Concordance kutsuu paikkaa ”asuinpaikaksi, perustaksi”. Gesenius’ Lexicon esittää sen olevan ”Jumalan temppelin asuinpaikka”. International Critical Commentary esittää, että ”heprean paikka-sana ei ole tavallinen sana, on harvinainen, ja viittaa rakennukseen, perustaan (Esra 3:3), alttarin perustaan. Rakennelma, tai asuinpaikka, erityisesti käytetty Jumalan asuinpaikkana”.

Mitä ”paikalle” tapahtui? Kukistettiin antaa ymmärtää, että se heitettiin maahan ja heitettiin pois. Raamatunselitysteokset kuvaavat, että se hävitettiin paljaaksi kuin erämaa.

Juuri näin tapahtui H. Armstrongin ja seurakunnan ”Jumalan huoneeksi” kutsumalle Armstrong Auditorium -rakennukselle, joka oli todennäköisesti saatanan Jumalan omien jälkeen oleva ensimmäinen fyysinen maalitaulu: Jumalan pyhäkön paikka.

Danielin kirjan luvun 8 jakeista voimme nähdä, että kun ”luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan, “ nousee Antiokhos, “kuningas kasvoilta röyhkeä ja juonissa taitava”. ”Ja väkevä on hänen voimansa, vaikka ei tosin hänen omasta voimastaan”, pikemminkin saatanan voimasta. ”Ja… onnistuu petos hänen kädessään... ja keskellä rauhaa hän tuottaa turmion monille. Ruhtinasten ruhtinastakin vastaan hän nousee…” Mies nousee ​​Jeesusta Kristusta vastaan, mikä esitetään fyysiseen kauhistuksen yhteydessä.

Jae 26 antaa näylle nimikkeen ”näky illoista ja aamuista” – eli temppelistä ja sen uhreista. International Critical Commentary esittää ilmaisun olevan koko näyn yhteenveto-otsikko. Toisin sanoen näky koskee ensisijaisesti temppeliä ja Jumalan pyhäkön ”paikkaa”.

Rakkaus kylmenee

Meidän täytyy paeta kauhistusta. ”Silloin ne, jotka Juudeassa paetkoot vuorille; joka on katolla, älköön astuko alas noutamaan, mitä hänen huoneessansa on, ja joka on pellolla, älköön palatko takaisin noutamaan vaippaansa. Voi raskaita ja imettäväisiä [imeväisiä–hengellisiä vauvoja] niinä päivinä!” (Matt. 24:16–19). Käydään pikaisesti läpi, mistä jakeessa on kysymys.

Jes. 28:9 ilmoittaa, että Jumala opettaa tietonsa ja oppinsa niille, jotka ovat ”maidolta vieroitettuja, äidin rinnoilta otettuja”, mistä käy ilmi laodikealaisten heikkous. Laodikealaiset olivat absoluuttisen riippuvaisia ​​vahvasta johtajasta, H. Armstrongista, pitäytyäkseen Jumalassa. Heidän hengellisen kypsymättömyytensä paljastui, kun H. Armstrong kuoli. Heitä ei ollut koskaan vieroitettu maidosta. He eivät käsittäneet perin pohjin, mitä H. Armstrong opetti, ja hylkäävät nyt hänet Jumalan lopunajan Eliana.

Laodikealaiset eivät ymmärtäneet perin pohjin, mitä H. Armstrong opetti hävityksen kauhistuksesta, ja nyt heidän täytyy kokea hävityksen kauhistus–hengellisesti ja fyysisesti!

Ei ole sattuma, että saatana kykeni iskemään, voittamaan koko seurakunnan. Saatanan täytyi saattaa seurakunta valmiiksi, valmistaa samalla tavalla kuin nykyistä fyysistä hävityksen kauhistusta. Matt. 24:12 osoittaa, että seurakunnassa vallitsi laittomuus. Näin tapahtui 70-luvulla. Kun Jumalan omat menettivät lain, he eivät enää tienneet, mitä rakkaus oli. Heidän rakkautensa kylmeni! Tämä on meille vakava varoitus! Tajuatko, että rakkautesi voi kylmetä Jumalan tosi seurakunnassa? Sen jälkeen on vain ajan kysymys, koska saatana voittaa meidät. 2. Tess. luku 2 ilmoittaa, että laodikealaiset hukkuvat, koska he eivät rakasta totuutta.

”Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu” (Matt. 24:13). Jae viittaa tämän aikakauden loppuun. ”Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu” (jae 14). Thayer’s esittää: ”Mistä lopusta on kysymys, on tarkoitettu lukijan asiayhteydestä määritettäväksi.” Jae käsittelee Filadelfian aikakauden loppua ja viittaa varmasti H. Armstrongin työhön. Kun H. Armstrong kuoli, astuimme viimeiseen aikaan (engl. last end), mikä antaa erittäin hyvän käsityksen, missä olemme profetioissa. Nykyinen työtehtävä ei ole enää saarnata evankeliumia kaikkeen maailmaan. Nykyinen työtehtävä keskittyy varoittamaan siitä, mikä nousee paikalle heti H. Armstrongin kuoleman jälkeen: ”Kun te siis näette hävityksen kauhistuksen...” (jae 15). Kun H. Armstrong kuoli, siirryimme kahteen ajanjaksoon: Välittömään hengellinen kauhistuksen aikaan, joka johtaa fyysiseen kauhistukseen. (Seuraavassa jakeessa 16 meitä käsketään pakenemaan molempia.) Viimeinen aika on monella tavalla huomattavasti koettelevampi aika.

Tahdon palvonta

Hitler lausui aikoinaan: ”Mitä esität ihmismassalle vastaanottavaisen fanaattisessa ja omistautumisen tilassa, säilyy mielessä; hypnoottisen vaikutuksen alaiset sanat ovat radikaaleja ja jokaiselle järkevälle selitykselle läpäisemättömiä.” Emme voi perustella hypnoottista vaikutusta rationaalisesti. Hitler julisti: ”Tulossa on uusi maagisen tulkinnan aikakausi maailmasta, perustuen tahtoon, ei älyyn.”

Paavali kertoo Kolossalaiskirjeessä, mitä kolossalaisille ja laodikealaisille tapahtui sekä muinoin että tänä päivänä. ”Älköön teiltä riistäkö voittopalkintoanne kukaan, joka on mieltynyt nöyryyteen ja [demonien] palvelemiseen, ja pöyhkeilee näyistään ja on lihallisen mielensä turhaan paisuttama eikä pitäydy häneen, joka on pää…” (Kol. 2:18–19). He menettivät hallituksen sekä Jumalan lain. Voit lukea jakeista lisää kirjasesta Colossians: First-Century Parallels, Kolossalaiskirje: ensimmäinen vuosisata ja nykyaika.

Huomaa jae 23: ”Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen [will worship, tahdon palvonnan]...” vuoksi. Juuri siihen laodikealaiset ovat ryhtyneet. Juuri tästä Hitler puhui! – ”maagisen tulkinnan... perustuen tahtoon…”

Jos saatana olisi voittanut Jumalan, maailmamme olisi ollut edellä kuvatun kaltainen, aivan kuten nyt Pasadena. Kun minut erotettiin, wcg’n johtajat eivät etsineet vastauksia Raamatusta vaan omasivat asioista maagisen tulkinnan, joka esitti epäsuorasti, noudata tahtoamme, joka sattui olemaan saatanan tahto. Monet Jumalan omat ovat seuranneet tätä tahtoa. ”Tahdon palvonta” on olennaisesti demonien palvontaa, uusi aikakausi, jonka Hitler halusi esitellä. Saatana tahtoo juuri tämän kaltaisen maailman.

Jumalaton saartaa vanhurskaan

Myös Habakuk kuvaa hengellistä hävityksen kauhistusta. Habakuk todisti paljon väkivaltaa ja huusi Jumalalle: ”Kuinka kauan, Herra, minun täytyy apua huutaa, ja sinä et kuule, parkua sinulle: Väkivaltaa! ja sinä et auta?” (Hab. 1:2). Nämä ovat samoja kysymyksiä, joita me kysyimme H. Armstrongin kuoleman jälkeen. Miksi Jumala ei auttanut seurakuntaa?

”Sentähden on laki heikko, ja oikeus ei tule milloinkaan voimaan. Sillä jumalaton saartaa vanhurskaan; sentähden oikeus vääristetään” (jae 4). Jumalattomat saartavat vanhurskaat–kuva, joka löytyy myös Matt. luvusta 24, Mark luvusta 13 ja Luuk. luvusta 21; Jumalattomat demonit ja ihmiset, hävityksen kauhistus, ympäröivät hengellisen Jerusalemin, Jumalan seurakunnan vihamielisessä valtauksessa. Habakuk todisti tapahtumat muinaisessa fyysisessä temppelissä. Voimme yhdistää asian Dan. lukuun 8 ja nykyisen pyhäkön paikkaan.

Minkä kimppuun tämä demoniarmeija hyökkäsi ensimmäisen kerran? Jumalan lain kimppuun! Ja Jumalan lakia toimeenpanevien kimppuun! Kauhistus tähtää aina ensin näiden kimppuun! Nyt pahuus ympäröi hengellistä Jerusalemia, ja lähiaikoina myös fyysistä Jerusalemia.

Mitä tapahtui sen jälkeen kun laki oli heikko? Jumala keksi mestarillisen ratkaisun. ”Katsokaa kansojen joukkoon, katselkaa ja kauhistukaa, sillä minä teen teidän päivinänne teon, jota ette uskoisi, jos siitä kerrottaisiin” (Hab. 1:5). Jumala herätti uuden työn ihmisten kautta, jotka omasivat uskon seurata Jumalaa. He pitivät kiinni laista–joka on Jumalan rakkaus (1. Joh. 5:3). Vaikka laodikealaiset eivät usko, että teemme elävän Jumalan totista työtä, meidän on oltava tietoisia, keitä olemme!

”Sillä katso, minä nostan kaldealaiset, tuiman ja rajun kansan...” (Hab.1:6). Tämä on fyysinen kauhistus.

Huomasitko, että työmme tapahtuu näiden kahden kauhistuksen välissä? Missä maailman ihmiset olisivat ilman tekemäämme työtä?

Meidän on oltava valmiita, koska toimittaessamme työtämme myös fyysinen kauhistus valmistautuu työhönsä.

Aiheen ymmärtäminen antaa meille selvän näyn saatanan toimista sekä seurakunnassa että maailmassa, lisäksi työtehtävästämme. On suuri kunnia saada palvella Jumalaa hänen työtään tekemällä: Kertoa kaikille, mitä Jumalan seurakunnan sisällä tapahtuu, ja valmistaa Euroopan toimiin.

Meidän täytyy varoittaa maailman ihmisiä kahdesta kauhistuksesta. Jumala herätti työmme. Vaikka suuri osa ihmisitä ei usko työhömme, Jumala kutsuu kauttamme monia vanhurskauteen! Omaamme kaikkien aikojen kunniallisimman työtehtävän!

Jatkuu: Hengellinen sodankäynti