Tilaa ilmainen uutiskirje

Arvoituksellinen liitto

PASUUNA

Arvoituksellinen liitto

Etelän kuningas (Luku kaksi)

Jatkoa: Etelän kuningas (osa kaksi)

Tarkastellaan nyt Psalmia, josta löytyy vahva viittaus maista, jotka liittoutuvat Etelän kuninkaan kanssa. Tämä profetia nimeää useita Assuriin (Assyriaan), eli nykyiseen Saksaan liittyviä maltillisia islamilaisia valtioita. Koska näin tapahtuu vasta Saksan ja Euroopan unionin voitettua Etelän kuninkaan, ymmärrämme, ettei Dan. 11:40 ”pyörremyrsky” tuhoa näitä maita. Joissakin tapauksissa voimme jo todistaa Saksan ”pyörremyrsky” - strategiaansa valmistelevat liittoumat.

”Jumala, älä ole niin ääneti, älä ole vaiti, älä ole, Jumala, niin hiljaa. Sillä, katso, sinun vihollisesi pauhaavat, ja sinun vihaajasi nostavat päätänsä. Heillä on kavalat hankkeet sinun kansaasi [Israelia] vastaan, ja he pitävät neuvoa sinun suojattejasi vastaan… (Ps. 83:1–3). Jumalan ”suojatit” ovat Jumalan omia, valittuja seurakuntalaisia. Jumala suojelee omiaan (Ilm. 12:14) sotivien valtioiden keskellä. Kuten monissa muissa raamatullisissa profetioissa, Jumalan valitut ovat myös tämän profetian valokehässä.

”Viholliset” tarkoittaa Pohjan kuninkaan kanssa liittoutuneita islamilaisia, jotka ovat hyökkäämässä Israelin nykyisiä jälkeläisiä vastaan. Uhreja ovat ensisijaisesti Yhdysvallat, Britannia sekä Juuda (pikkuinen, tänään Israeliksi kutsuttu valtio). Raamatun profetian mukaan lopunajan Israelin valtiot toimivat epätavallisen pelkääväisesti ja herkkäuskoisesti, kuin ”tyhmä kyyhkynen” (Hoos. 7:8–12). Heidän vihollisensa käyttävät maiden heikkoutta hyväkseen heidät tuhotakseen (Hoos. 5:5). Jumala suojelee Israelin valtioita suurelta vaaralta ainoastaan niiden ollessa Jumalalle kuuliaisia–mutta ne eivät ole kuuliaisia tänä lopunaikana.

Tb Fi

Liittoutuma on petollinen. ”He sanovat: Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta” (Ps. 83:4). Heidän päämääränsä on tuhota Israel täydellisesti–mukaan lukien Yhdysvallat ja Britannia!

Iranin muinainen johtaja Mahmud Ahmadinejad vannoi pyyhkäisevänsä juutalaisvaltion pois kartalta. Psalmin 83 viholliset näyttävät omaavan tätäkin syvemmän vihamielisyyden. He haluavat poistaa raamatullisen Israel-nimen ikuisesti!

Profetia antaa meille katsauksen lähitulevaisuuteen; Meitä odottavat suuri ahdistus ja pakanoiden aikakausi (Matt. 24:21; Luuk. 21:24). Jumala rankaisee Israelin valtiota ankarammin kuin koskaan aikaisemmin heidän historiansa aikana heidän ”kauhistuksiensa” takia.

”Sillä he neuvottelevat keskenään yksimielisesti, he tekevät liiton sinua vastaan: Edomin teltat ja ismaelilaiset, Mooab ja hagrilaiset, Gebal, Ammon ja Amalek, Filistea ynnä Tyyron asukkaat. Myös Assur on liittynyt heihin, nämä ovat käsivartena Lootin lapsilla” (jakeet 5–8). Ambas­sador Collegessa Herbert W. Armstrongin opetuksen alaisuudessa näiden valtioiden nykyisiksi nimiksi annettiin: Edom–Turkki; ismaelilaiset–Saudi Arabia; Mooab–Jordania; hagrilaiset–asuivat muinoin maassa, joka tunnetaan tänään Syyriana; Gebal–Libanon; Ammon–myös Jordania. (Asiaa ei ole esitetty pikkutarkasti, mutta saamme yleiskuvan.)

Seuraava lainaus on Plain Truth -lehdestä otsikolla ”Totuus rotukysymyksestä”: ”Huomaa osa Eesaun pojista: Teeman, Oomar, Amalek [1. Moos. 36:10–12]. Nämä eivät ole juutalaisia nimiä! Tästä huolimatta jotkut väittävät juutalaisia Eesaun lapsiksi. Mikään ei ole kauempana totuudesta–kuten nyt näemme”.

”Eesau, myös Edomiksi kutsuttu, asui Palestiinan kaakkoispuolella lähellä Petraa, missä arabibeduiinit asustavat nykyään. Mihin ovat Eesaun lapset menneet? ”

”Nebukadnessar vei heidät aikanaan vangeikseen, ja he katosivat 1000 vuoden ajaksi. Sitten yhtäkkiä löydämme Amalek-nimisen kaupungin Turkestanista, Keski-Aasiasta (Paul Herrmann, Sieben vorbei und Acht Vermeht, s.451). Egyptiläiset kutsuivat amalekilaisia nimellä Amu. Turkestanissa on nykyään Amu-joki! Raamatun aikaiset edomilaiset asuttivat Seir-vuoren (1. Moos. 32:43). Turkestanista löytyy Syr Darya–Syr, tai Seir-joki.”

”Johtavaa turkkilaista heimoa kutsutaan ottomaaneiksi. Edomiin tai Eesauhun viittaavat profetiat mainitsevat Teemanin johtavaksi heimoksi näinä lopun aikoina (Ob. 1:9). On siis selvää, että Turkin ottomaanit ovat Teemanin poikia. Vuosituhansien kuluessa vokaalit ovat vain vaihtuneet. Keski-Aasian turkkilaiset tai edomilaiset muuttivat Vähä-Aasiaan, jossa Eesaun lapset asustavat tänään! Turkki kontrolloi valtioiden ‘tienhaaraa’ – Dardanellia (Ob. 1:14). ”

”On selvää, että Eesau, tai Edom, on tänään Turkki …!”

”Mizraimista saapuneet filistealaiset asuttivat eteläistä Palestiinaa jo Aabrahamin päivinä (1. Moos. 21:34). He ovat siellä edelleen–Gazan kaistalla Palestiinassa [palestiinalaisina]– jatkuvasti hankaluuksia aiheuttamassa (Sak. 9:6–7)… sekä filistealaiset että kaftorilaiset tuhosivat kanaanilaiset Etelä-Palestiinassa ja asettuivat heidän mailleen (5. Moos. 2:23). Ei ihmekään, että kanaanilaisia on vain pieni määrä jäljellä!” (heinäkuu 1957).

Psalmin 83 profetia ei mainitse Irakia, Irania, Egyptiä, Libyaa eikä Etiopiaa. Onko Pohjan kuningas jo voittanut ne tai kontrolloi niitä?

Psalmi 83 nimeää valtiot, jotka eivät ole liittoutuneet Iraniin Saksan ja Euroopan voittaessa Iranin ja radikaalin islamismin.

Historian kuluessa Israelin kimppuun ei ole koskaan hyökännyt tai sitä tuhonnut moinen liittoutuma. Anchor Bible kirjoittaa samasta psalmista: ”Historian kirjoituksista ei löydy todistetta toisesta samanlaisesta valtiollisesta kriisistä kuin tämän psalmin luettelemien valtioitten liittoutuma Israelin tuhoamiseksi…” Lange’s Commentary osoittaa: ”Tässä lueteltua kymmentä, yhdessä Israelia vastaan olevaa valtiota, ei mainita missään muualla Israelin tuhoamiseksi liittoutuneina vihollisina”. Muut raamatunselitysteokset päätyvät samaan tulokseen. Tämän on oltava lopunajan profetia!

Valtaosa muslimeista liittoutui toisen maailmansodan aikana Saksan kanssa. He tiesivät, mitä Hitler teki juutalaisille, ja tiedossamme on useiden muslimien suhtautumisen juutalaisia kohtaan tänä päivänä. Koska Yhdysvallat ja Britannia tukevat tänään juutalaisia, ei ole vaikeaa kuvitella, että muslimit ja saksalaiset liittoutuvat niitä vastaan.

Nykypäivän liittoutumat

Nykypäivän ”maltilliset” arabit tulevat liittymään Saksan joukkoihin, mikä on jo alkanut tapahtua. Kuwait on tästä esimerkkinä. Vuonna 2010 Kuwaitin emiiri sheikki Sabah al-Ahmad al-Sabah vieraili Euroopan maissa pyrkimyksenään kehittää läheisimpiä suhteita Berliiniin ja roomalaiskatoliseen kirkkoon. Kun hän tapasi 28. huhtikuuta Saksan liittokansleri Angela Merkelin sekä saksalaisia liikemiehiä, hänen raportoitiin keskustelevan ”useista kahdenkeskisistä aiheista, jotka vakiinnuttaisivat Kuwaitin ja Berliinin väliset suhteet” (Kuwait Tmes, 28. huhtikuuta 2010). Katolinen virkamies kertoi, että matka Vatikaaniin mahdollistaisi emiirin ja Paavin ”kiitollisuuden ja ystävyyden osoitukset” ja ”Pyhän istuimen ja Kuwaitin välisten hyvien suhteidenlujittamisen.

Tämä on selvä esimerkki siitä, kuinka Psalmi 83 täyttyy tänään! Tällaiset tapaamiset valmistavat molempia osapuolia muodostamaan Psalmin 83 liittoutuman.

Toinen esimerkki on Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Ranska on rajoittanut jo jonkin aikaa Saksan sotalaivatuotantopyrkimyksiä hidastamalla ranskalaissaksalaistoimisia yhteissuunnitelmia yhteisestä eurooppalaisesta laivatuotantohankkeesta. Tyypillinen (epäilemättä strateginen) Ranskan hankkeen vastustus johti kriisitilanteeseen, ja johti yhden hankkeeseen osallistuneen saksalaisyhtiön, ThyssenKrupp, ”luopumaan siviililaivatuotannosta ja keskittämään telakkansa pelkkään asetuotantoon. Se astuu ‘strategiseen yhteishankkeeseen’ Yhdistyneen arabiemiirikunnan Abu Dhabi Mar Co. kanssa. Sopimus kattaa Saksan ja Arabiemiraattien välisen sotaliittoutuman, joka mahdollistaa Saksan asevientisäännösten tarvittaessa kiertämisen ja lakkauttaa saksalaisranskalaiset laivantuotantopyrkimykset…” (German-Foreign-Policy.com, 26. lokakuuta 2009).

Saksa on toimittanut myös Bahrainille laivastopartiointiveneitä, jo Lähi-idän horjuessa Iranin shaahin syrjäyttämisen aikaan. Viime aikoina Saksan asevienti Bahrainiin on lisääntynyt, erityisesti perinteisesti kansannousujen asettamisessa käytettyjen aseitten toimitus.

Edellä mainitut pikkuiset öljyrikkaat valtiot löytyvät maantieteellisesti suurmaa-alueisen Saudi Arabian kaakkoisrajalta. Uskomme, että myös nämä maat ovat ismaililaisia ja kuuluvat raamatullisesta perspektiivistä Saudi Arabiaan–nykyisistä raja-alueista huolimatta. Huomattava asia on, että Saksa rakentaa parhaillaan liittoutumaa maltillisten arabien kanssa valmistaen tien Psalmin 83 profetian täyttymiselle.

Saudi Arabia lähestyy sekin Saksaa parantaakseen omaa turva-asemaansa Irania vastaan Yhdysvaltain heikentyessä ja vetäytyessä Lähi-idästä.

Psalmi 83 ja Daniel

Psalmin 83 profetia liittyy myös muihin Raamatun lopunajan profetioihin. Jumala käskee meitä yhdistämään raamatunjakeita profetioiden ymmärtämiseksi (Jes. 28:13).

Liittykö Psalmi 83 läheisesti Danielin näkyyn?

”Ja Pohjan kuningas käy tämän kimppuun vaunuilla pyörremyrskyn lailla (King James)… Hän hyökkää myös Ihanaan maahan, ja monta kaatuu. Mutta hänen kädestänsä pelastuvat nämä: Edom ja Mooab ja ammonilaisten pääosa” (Dan. 11:40–41). Tässä nimetty (tässä Edomiksi ja Mooabiksi nimetty) Jordanin alue pelastuu.”

”Ja hän ojentaa kätensä maita kohti; Egyptin maa ei ole säästyvä” (jae 42). Pohjan kuningas valtaa tai kontrolloi Egyptiä–luultavasti kun Egypti liittoutuu Etelän kuninkaan kanssa. Iranin johtama radikaalinen islamistiliike on varsin voimakas Egyptissä, Algeriassa, Libyassa ja Etiopiassa. Tämä uskonto kontrolloi näitä valtioita varmaan varsin pian. Iran näyttää muodostuvan parhaillaan maailman supervallaksi.”

Danielin kirjan profetia selittää, miksi Iran, Irak, Egypti, Libya ja Etiopia eivät löydy Psalmin 83 liittoutumasta.

Jatkuu: Viimeinen ristiretki