Tilaa ilmainen uutiskirje

Profeetallinen kaksinaisuus

ISTOCK.COM/CACTUSOUP, MELISSA BARREIRO/PASUUNA

Profeetallinen kaksinaisuus

Amerikka hyökkäyksen alaisena (Liite A)

Jatkoa: Donald Trump taistelee tiensä takaisin.

Tärkeä avain Raamatun ja sen profetioiden ymmärtämiseen on tietää, että Jumala toimii kaksivaiheisesti. Ensimmäinen ihminen, Aadam, oli toisen Aadamin, Jeesuksen Kristuksen, edeltäjä (1. Kor. 15:45–47). Vanha liitto edelsi ja ennakoi uutta liittoa. Muinaisen Israelin papisto oli Uuden testamentin kristittyjen esikuva (1. Piet. 2:5,9). Kristuksen ensimmäinen tuleminen enteili hänen toista tulemistaan. Raamatullisia esimerkkejä löytyy lukuisia.

Tämä kaksinaisuuden tärkeä avain avaa monia Raamatun profetioita. Usein esiintyy fyysinen ja vastaava hengellinen kuva. Toisinaan alustava täyttymys edeltää varsinaista jälkimmäistä, dramaattisempaa täyttymystä yleensä ennen Jeesuksen Kristuksen toista tulemista olevana "lopunaikana".

Tämä periaate pätee myös tiettyihin nykypäivän Yhdysvaltoihin liittyviin profetioihin.

Danielin kirjan luku 8 on yksi esimerkki, joka meidän on ymmärrettävä.

Tb Fi

Dan. 8:9–12 oli muinainen täyttymys. Lähes kaikki kommentaarit ovat yhtä mieltä, että jakeen 9 "vähäpätöinen sarvi" oli Antiokhos Epifanes, Palestiinassa petollisesti vallan 176 eKr. ottanut häikäilemätön seleukidien hallitsija, joka yritti tuhota juutalaiset ja heidän uskonsa.

Jakeen 17 loppuosa osoittaa kuitenkin, että profetia koskee "lopun aikaa", ja jae 23 todistaa, että tietyt yksityiskohdat tapahtuvat "heidän valtansa lopulla, kun luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan..."

Danielin luvun 8 profetia keskittyy ensisijaisesti Jumalan seurakuntaan. Koko näky koskee temppelin päivittäisiä uhreja (jakeet 11–14). Tänään, tänä "lopun aikana", temppeli on Jumalan seurakunta (Ef. 2:20–21).

Vielä toinen esimerkki kaksinaisuudesta: Muinainen Israelin kansa oli Jumalan seurakunnan edelläkävijä; Raamattu nimittää seurakuntaa hengelliseksi Israeliksi (esim. Gal. 6:16; Ef. 2:12).

Vaikka et omaisi historiaa Jumalan seurakunnassa, hengellisessä Israelissa tapahtunut on sinulle äärimmäisen merkittävä asia. Kerron sinulle, miksi.

Jos haluat tietää, kuinka saatana toimii, tarkkaa, mitä hän teki Jumalan seurakunnalle.

Tämän profetian yksityiskohdat puhuvat minulle henkilökohtaisesti, emotionaalisesti – koska kohtasimme henkilökohtaisesti Jumalan seurakunnan sisällä toimivan Antiokhoksen. Saatana nosti tuon miehen seurakunnan korkeimpaan virkaan tarkoituksena tuhota seurakunta sisältä käsin! Dan. 8:11 ilmoittaa, että mies "ylpeili jopa sotajoukon ruhtinastakin [Jeesusta Kristusta] vastaan, ja tältä otettiin pois jokapäiväinen uhri [Jumalan työ], ja hänen pyhäkkönsä paikka kukistettiin." Paholainen tuhosi tämän Antiokhosta edustavan miehen kautta Jumalan työn Jumalan seurakunnan sisältä käsin. Mies käyttäytyi kuin olisi ollut Jumala, ja hänellä oli otsaa ylentää itsensä jopa Jeesusta Kristusta vastaan! Vain saatanan motivoima mies uskalsi toimia näin suorasukaisesti.

Jae 12 kuvaa miehen luonnetta: ”Myös sotajoukko [demoniarmeija] oli hänelle annettu jokapäiväistä vastaan synnin tähden (alkuteksti ja Biblia 1776). Se sarvi heitti totuuden maahan, ja mitä se teki, siinä se menestyi." Tämä mies heitti seurakunnan sisällä totuuden maahan, muutti oppeja ja potki pois kaikki eri mieltä olevat. Mies oli laiton! Miehen laittomuuden kampanja oli erittäin menestyksekäs. Tämä kaikki tapahtui "synnin tähden", mikä tarkoittaa kapinaa, vastarintaa, syntiä laillista auktoriteettia vastaan. Jumalan seurakuntalaiset tekivät syntiä, miksi heiltä puuttui Jumalan voima, minkä seurauksena demoniarmeija kykeni tunkeutumaan sisälle ja tuhoamaan Jumalan omista hengellisesti 95 prosenttia.*

Jakeissa 13 ja 14 ennustetaan, että Jumalan seurakunnan työ pysähtyisi väliaikaisesti, mutta jatkuisi 2300 aamu- ja iltauhrin jälkeen.* Työn kohotti ja rakensi raunioista muutama totuutta maahan heittämättä jättänyt uskollinen (Aam. 9:11).

Kaikesta tästä kertoo kirjamme Raising the Ruins, Raunioiden rakentaminen, jonka tahdon tarjota sinulle luettavaksi maksutta. Kirja käy läpi yksityiskohtaisesti, mitä Jumalan seurakunnassa tapahtui Herbert W. Armstrongin kuoltua vuonna 1986, kuinka se tuhoutui.*

Danielin kirjan luvun 8 profetia koskee Jumalan seurakuntaa, mutta koskee myös suoranaisesti sinua. Osoitan sinulle parhaillaan lukemassasi kirjassa, kuinka tämä profetia koskee myös profeetallista Israelia, erityisesti Yhdysvaltoja. Miten voimme tietää, että nämä kansakunnat sisältyvät tähän profetiaan?

Mitä enemmän tiedät, mitä tapahtui hengellisessä Israelissa eli seurakunnassa, sitä paremmin kykenet ymmärtämään kriisin Amerikassa.

Tuo demoniarmeija toimii yhä edelleen. Se tuhosi seurakunnan, ja tuhoaa nyt kansakuntia!

Suuri ahdistus

Lue Dan. 8:23–24. Näissä jakeissa kuvataan, kuinka nimenomainen "kasvoilta röyhkeä kuningas" – voimallinen mies, tyranni – nousee "lopulla", "kun luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan". Kuvaus on verrattava lukuisiin vastaaviin Raamatun profetioihin, jotka kertovat mahtavasta poliittisesta johtajasta, joka on nousemassa johtamaan äärimmäisen tuhoisaa eurooppalaisimperiumia.

Myös tämä mies edustaa lopunajan Antiokhosta. Hän ilmestyy jossain määrin Adolf Hitlerin kaltaisena, mutta paljon hienovaraisempana ja lipevämpänä. Tämä johtaja on ”juonissa taitava”, eli ymmärtää hämäriä, vaikeatajuisia asioita ja kykenee tuhoamaan mahtavasti – ei kuitenkaan "ei omasta voimastaan" vaan paholaisen voimasta. Monet muut profetiat osoittavat, että Jumala oikaisee tämän miehen johtaman eurooppalaisvallan – muinaisen pyhän Rooman valtakunnan myöhempinä aikoina henkiin herännyttä ja viimeistä– kautta syntistä kansaansa.

Voimallisen, murhahimoisen johtajan mieli muuttuu, se muuttuu paljon entistä pahemmaksi (Hab. 1:11; Jes. 10:7). Hän tuottaa turmion Jumalan omille ("pyhien kansalle") – jotka ovat kapinoineet Jumalaa vastaan – joita tulee marttyyreja. Toiset profetiat osoittavat, että tämä marttyyrius tapahtuu aikana, jota Jeesus Kristus kutsuu "suureksi ahdistukseksi" (Matt. 24:21; Ilm. 6:9–11). Profetiat paljastavat lisäksi, että lopunajan Israelin kansat (Yhdysvallat ja Britannia) valloitetaan tällä samalla ajanjaksolla (esim. Jes. 10:5–6; Jer. 1:13–14; 30:4–7). Tyrannihallitsijan päämäärä on "pyyhkiä pois Israelin nimi".*

Dan. 8:24 koskee siis hengellistä Israelia (Jumalan seurakuntaa) sekä profeetallista Israelia (Yhdysvaltoja ja Britanniaa). Molempia ojennetaan samaan aikaan saman eurooppalaisvoiman toimesta. Barack Obama johti ja johtaa edelleen Bideniä ja Yhdysvaltoja kohti kuolemaa (Hes. 33:11). Obama pyrkii Amerikan tuhoon, minkä kaikkien pitäisi kyetä näkemään. Hän on toiminut avainasemassa heikentäen Yhdysvaltoja pisteeseen, jossa pyhä Rooman valtakunta kykenee helposti valloittamaan kansakuntamme.

Myös Israelin kansat "heitti totuuden maahan" (Dan. 8:12), maallisella tavalla. Yhdysvaltain supervalta johtaa tätä hyökkäystä romuttaen maan moniin raamatullisiin periaatteisiin perustuvaa peruslakia. Myös tämä kansakunta hylkäsi Jumalan varoitusviestin, samoin kuin Britannia. Danielin kirjan luvun 8 asiayhteys osoittaa meille asian.

"Ja hänen oveluutensa tähden onnistuu petos hänen kädessään. Hän hautoo suuria sydämessään, ja keskellä rauhaa hän tuottaa turmion monille..." (jae 25). Huomaa, että tämä Antiokhos harjoittaa petosta. Hän johtaa ihmisiä harhaan rauhanomaisesti ennen kuin tuhoaa heidät!

Saatana toimii juuri tällä tavalla. Tuhotakseen Jumalan seurakunnan hän istutti huipulle hengellisen Antiokhoksen, joka häpäisi hengellisen temppelin ja heitti totuuden maahan. Tuhotakseen Israelin kansat saatana asettaa lopunajan Euroopan valtakuntaa johtamaan poliittisen Antiokhoksen, jonka armeija marssii hyökätäkseen fyysisesti pyhään kaupunkiin Jerusalemiin (esim. Dan. 11:31; Mark. 13:14; Luuk. 21:20). Yhdysvaltain, Britannian ja Israelin profetoidaan kaatuvan yhdessä tämän eurooppalaismahdin käsissä (Hoos. 5:5).

Raamatun profetia osoittaa meille, että saatana johtaa sekä ensimmäistä hengellistä Antiokhosta että tätä viimeistä poliittista Antiokhosta. Tiedämme nyt, että näiden kahden hyökkäyksen välissä saatana heikensi samalla strategialla fyysistä Israelia. Saatanan maalitauluna on maailman ylimmän supervallan korkein virka, valtion, joka sattuu olemaan muinaisen Israelin jälkeläinen. Saatana sijoitti maahan toisen Antiokhoksen edustajan heikentämään ja valmistelemaan Israelin kansoja tuhoonsa yhdistyneen Euroopan toimesta!

Tämän vuoksi voimme soveltaa Danielin 8. luvun ennustusta profeetalliseen Israeliin. Luvun sisältämä kaksinaisuus auttaa meitä ymmärtämään jakeet 9–12. Kaksinaisuuden avain avaa monia Raamatun profetioita. Jumalan seurakunnassa tapahtunut murhenäytelmä ja tuho toistuu nyt valitettavasti suuressa mittakaavassa Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Suuri ahdistus lähestyy nopeasti.

Tämä suuren ahdistuksen aika – jona Jumala sallii saatanan ja demonien toimia tuhoisan vapaasti mainittujen kansojen rankaisemiseksi – kestää 2½ vuotta. Sitä seuraa Herran päivä, vuoden kestävä jakso, jolla Jumala itse ojentaa yhä edelleen parannusta tekemästä kieltäytyviä. Ne kestävät yhdessä yhteensä 3½ vuotta (Ilm. 11:2–3; 13:5).

Niitä seuraa viimein Jeesuksen Kristuksen toinen tuleminen, joka lopettaa kaiken kärsimyksen! (Dan. 8:25).

Laittomuuden ihminen

Löytyy toinen profetia, joka tarjoaa lisää yksityiskohtia Yhdysvaltain nykytapahtumiin.

Apostoli Paavali profetoi 2. Tess. luvussa 2 tapahtumista juuri ennen "meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemusta" (jae 1). Huomaa seuraava, hämmästyttävä profetia: "Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä [Kristuksen toinen tulemus] ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen (tai synnin mies) ilmestyy, kadotuksen lapsi [tai tuhon poika]" (jae 3). Tämä kuvattu tapahtuma on suuri "luopumus" seurakunnassa. Kun saatana hyökkäsi Jumalan seurakunnan kimppuun, tämä käynnisti suuren luopumuksen, koska suurin osa Jumalan kansasta oli penseitä, miksi Jumalan työ tuhoutui.

Profetian mukaan "laittomuuden ihminen" paljastuisi tuon seurakunnan sisällä. Tätä miestä kutsutaan "kadotuksen lapseksi" eli tuhon pojaksi – sama nimitys kuin Juudas Iskariotin, joka oli paholaisen riivaama (Luuk. 22:3; Joh. 13:27). Saatana omaa paljon valtaa. Saatana toimi ihmisen kautta.

Tämä mies on "tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala" (2. Tess. 2:4). Tämä saatanan innoittama mies käyttäytyi kuin olisi ollut Jumala, ottaen Jumalan paikan hengellisessä temppelissä. Näin ylimielinen saatana on esiintyessään Jumalana. Saatana luulee olevansa Jumala, kapinoi Jumalaa vastaan ja yritti kukistaa Jumalan! Saatana innoitti samoin toimivan "laittomuuden ihmisen".

2. Tess. luvun 2 profetiassa esiintyy myös toinen tärkeä henkilö.

Jae 7 puhuu miehestä, joka "pidätti" kyseisen pahan voiman seurakunnassa, kunnes mies poistettiin tieltä. Tämä mies on Herbert W. Armstrong. Kun hän kuoli vuonna 1986, paholainen heitettiin alas maan päälle ja "laittomuuden mies", jota kutsutaan myös "kadotuksen lapseksi", otti seurakunnan haltuunsa.* Miehen kautta saatana kykeni tuhoamaan H. Armstrongin perustaman seurakunnan.

Huomaa, mitä tapahtuu heti pidättämisen poistamisen jälkeen: "…niin silloin ilmestyy tuo laiton [saatana, paholainen], jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä" (jae 8). Sen jälkeen kun H. Armstrong oli poistettu tieltä, saatana heitettiin alas (ks. liite B). Nyt kaikki voivat nähdä täynnä vihaa ja suurta tuhoa tekevän saatanan! Saatana käänsi Jumalan seurakuntalaisista 95 prosenttia pois Jumalasta. Jumalan täytyi herättää toinen työ jäljelle olevien viiden prosentin kautta paljastaakseen saatanan ja tämän miehen näkemään halukkaille. Jumala ei sallinut tämän hengellisen Antiokhoksen pyyhkiä pois Israelin nimeä, vaikka mies tuhosi suurimman osan Jumalan seurakunnasta!

Jakeessa 9 sanotaan, että kyseinen mies saapuu "saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä". Havaitsetko tämän pahan hengellisen vaikutuksen nykymaailmassa? Kyseessä on ihmiset valheillaan lumoava tosi hengellinen voima! Valhe viittaa Ilm. 12:9 (eksyttäjä 1992) ilmoitukseen ja saatanan vertaansa vailla olevaan kykyyn eksyttää.

Jumalan seurakunnassa tapahtunut on esimerkki, kuinka saatana alkoi toimia näissä kansakunnissa. Siksi seurakunnan historia on merkityksellinen ja tärkeä ymmärtää.

Parhaillaan lukemasi kirja paljastaa paholaisen. Totesimme omakohtaisesti saatanan toimet seurakunnassa. Nyt tarkkaamme, kuinka saatana toimittaa samanlaisen tuhon kansakunnissamme! Ero on, että Jumalan seurakunnassa tuho tapahtui hengellisellä tasolla, mutta että kolme kansakuntaa tuhotaan fyysisesti. Kolme kansakuntaa valloitetaan saatanan vaikutuksen vallassa olevan johtajan toimesta (Hoos. 5:5; Hab. 1:11).

Nämä Raamatun jakeet paljastavat nykymaailmassa vaikuttavan ratkaisevan hengellisen totuuden. Ne selittävät, miksi Amerikka muuntuu pikaista tahtia toisenlaiseksi kansakunnaksi!

Raamatun profetiat ja profeetallinen kaksinaisuus tarjoavat meille korvaamattoman arvokasta tietoa.

Jatkuu: Maan päälle heitetty paholainen.


YHDYSVALLAT JA BRITANNIA PROFETIOISSA

Länsimaiden ihmiset hämmästyisivät-he mykistyisivät-jos he tietäisivät! Yhdysvaltojen, Britannian, Kanadan, Australaasian ja Etelä- Afrikan hallitukset aloittaisivat valtavat katastrofisuunnitelmat-kun he vain tietäisivät! He saattaisivat ymmärtää, mutta he eivät ole asioista perillä! Miksi näin?